Foto Zece tineri instituționalizați din Cluj au jucat tenis pentru prima dată. Bucurie mare pentru cei mici

Zece tineri instituționalizați din Cluj au jucat tenis pentru prima dată. Bucurie mare pentru cei mici
Zece copii instituționalizați din Cluj au jucat tenis pentru prima dată
Zece copii instituționalizați din Cluj au jucat tenis pentru prima dată. Bucurie mare pentru cei mici
Zece copii instituționalizați din Cluj au jucat tenis pentru prima dată. Bucurie mare pentru cei mici
Zece copii instituționalizați din Cluj au jucat tenis pentru prima dată
Zece copii instituționalizați din Cluj au jucat tenis pentru prima dată
Zece copii instituționalizați din Cluj au jucat tenis pentru prima dată

10 tineri de la Centrul Județean de Intervenție pentru Copilul Abuzat Cluj au făcut cunoștință cu tenisul în acest weekend, prima lecție având loc la Winners Sports Club.

A fost prima sesiune de tenis organizată în cadrul proiectul ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, un proiect sportiv destinat tinerilor, în special celor cu nevoi speciale, care se desfășoară în Cluj-Napoca, în perioada 09 august - 10 octombrie 2021. 

Prima lecție de tenis a avut loc la Winners Sports Club. Fani ai Simonei Halep, copiii abia au așteptat să puna mâna pe rachetă și să încerce primele lovituri pe teren.

“Din momentul în care au auzit că vor veni la tenis i-a cuprins bucuria. E doar o primă oră, dar văd că mulți au talent. Avem mulți copii cu abilități sportive. Unii fac fotbal. Am avut și copii la centru care au făcut balet. Unul dintre ei a ajuns la Opera Română.

Noi ne și uităm mult la Simona Halep. La meciurile ei ieșeam în curte și scandam. Suntem fani Simona! Ne uitam mult la gimnastică și la tenis. Este minunat că pot încerca diverse activități sportive. Sportul îi ajută mult. Este un consum de energie dirijit și le dă o stare de bine”, a spus una dintre doamnele însoțitoare de la Centrul Județean de Intervenție pentru Copilul Abuzat Cluj.

“Foarte frumos! Mi-a plăcut să lovesc mingea cât mai departe” – Romeo.

“A fost super când ne-am jucat jocul crocodilul. Îmi place tenisul! Mai vin.” – Rebeca.

Andreea Nițescu, Diana Sabou, George Halici și Raul Bălaie sunt cei 4 antrenori de la Winners Sports Cluj care i-au așteptat cu brațele deschise pe copii.

“Am auzit de acțiune și mi s-a părut grozavă. Noi aici, la Winners Sports Club, asta încecărm să facem: să le insuflăm copiilor, dar și celor mari, amatori, pasiunea pentru tenis. Le-am spus și colegilor și toți am venit în weekend la club pentru a-i iniția pe copii în acest sport minunat. Bineînțeles, este o acțiune pro bono a clubului. Ne dorim să ajutăm cât de mult și credem că acești copii au potențial și, mulți dintre ei, dorința de a face ceva deosebit în viață. Copiii au fost foarte receptivi, îndemânatici, au prins repede mișcările. Toți vor să mai vină”, a precizat Andreea Nițescu, antrenor Winners Sports Club.

Programul a fost inițiat de asociația Caiac SMile, iar pe durata celor peste două luni, tinerii vizați de program, alături de tineri de toate vârstele și din toate mediile sociale, vor putea practica sporturi în aer liber precum caiac (pe lac), tenis de masă, tenis de câmp și baschet. 

Asociația își propune, astfel, să contribuie la combaterea riscului de excluziune socială, să îi convingă pe tineri să se desprindă de viața online în care unii dintre ei sunt captivi și să adopte un mod de viață mai sănătos.

”Indiferent de sportul pe care îl practicăm, cel mai important este să ieșim din casă, să ne mișcăm, să facem sport, indiferent de impedimente, fie ele și fizice. Și asta ne dorim noi de la proiectul nostru. Să îi convingem pe copii că viața frumoasă, adevărată, nu este în fața unui ecran, ci afară, alături de alți tineri care fac mișcare, și, mai ales, că sportul chiar poate fi practicat de oricine. În fața sportului, toți suntem egali”, spune Ionuț Stancovici, inițiatorul proiectului.

Scopul proiectului constă în protejarea și promovarea egalității de șanse și tratament în rândul tinerilor, inserția sau reinserția copiilor și tinerilor în societate prin sport și depășirea barierelor impuse de situația socială a fiecăruia dintre ei. 

Proiectul “Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Despre Caiac SMile

Caiac SMile este o asociație non-profit înființată în anul 2018 cu scopul de a promova sportul şi un mod de viaţă sănătos și echilibrat, conform principiului „Mens sana in corpore sano”. Asociația oferă posibilitatea de a practica activități sportive precum caiac, gimnastică și schi persoanelor cu nevoi speciale, copiilor proveniți din medii defavorizate, copiilor instituționalizați și persoanelor cu dizabilități.

Comenteaza