Zero futebol. Universitatea portugheză s-a făcut de râs la Reșița

Zero futebol. Universitatea portugheză s-a făcut de râs la Reșița
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Echipa clujeană a fost învinsă în primul meci al noii stagiuni, scor 2-0, de nou-promovata din Banat, care a profitat de neatenția elevilor lui Dulca la fazele fixe.

Jocul de pe Stadionul “Mircea Chivu” a avut un start echilibrat, în care cele două formații și-au studiat adversarii. Gazdele au avut prima ocazie, dar șutul lui Ene a trecut pe lângă poartă. După aproape un sfert de oră, lovitura de cap a lui Gavra a fost prinsă de Zimmerman. Câteva minute mai târziu, tot golgheterul din sezonul trecut a fost aproape de gol, dar șutul său nu a prins cadrul porții. Treptat, gazdele au avansat în terenul “studenților”, iar presiunea a dat rezultate. În minutul 34, în urma unui corner, Ehmann a deschis scorul.

Universitatea a răspuns imediat prin Florescu, însă Zimmerman a respins mingea trimisă de experimentatul mijlocaș. În ultimele minute ale reprizei, Kay a primit rapid două galbene, ultimul pentru un fault la marginea careului și a fost eliminat. Astfel, scorul pauzei a fost 1-0, iar clujenii au fost nevoiți să joace cu un om în minus în actul secund.

Deși aveau nevoie de un gol pentru a restabili egalitatea, “Șepcile roșii” nu au reprezentat un pericol pentru poarta gazdelor în startul repreizei secunde. Prima ocazie a venit după o oră de joc, când Zimmerman a resins șutul puternic al lui Firmino. Reșițenii au reluat presiunea în jumătatea clujeană și au profitat de lipsa de omogenitate a elevilor lui Cristi Dulca.

Fazele fixe au reprezentat principala slăbiciune a “studenților”, iar cu un sfert de oră înainte de final, Vasiu a majorat diferența după o lovitură liberă bătută de Cristea. Elevii lui Cristi Dulca au încercat revenirea, însă presiunea timpului și intervențiile portartului Zimmerman i-au împiedicat pe “studenți”. Astfel, “U” Cluj  a pierdut primul meci din noul sezon, scor 2-0.

Echipe de start:

CSM Reșița: Zimmermann - Banac, Ehmann, Vasiu, Vădrariu - Dat, Danci - Săulescu, Poiană, Breşneni – Ene. Au mai intrat: Cristea, Vlădia

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă - Telcean, Kay, Miguel Inacio, Berci - Florescu, Mendes – Pop, Goga, Firmino – Gavra. Au mai evoluat: Crăciun, Rafa și Burghele.

În runda cu numărul doi, clujenii vor evolua împotriva celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Comenteaza