Zi magică pentru handbalistele Universității. ”Studentele” au învins liderul după o serie de rezultate nefaste

Zi magică pentru handbalistele Universității. ”Studentele” au învins liderul după o serie de rezultate nefaste
"U" Cluj a câștigat cu 30-18 (14-9) partida de acasă cu Dunărea Brăila, miercuri, în cea de-a zecea etapă a Ligii Naționale de handbal feminin.


">

Este prima victorie înregistrată de clujence după o serie de rezultate nefaste, în care Universitatea a suferit patru înfrângeri consecutive. Succesul de la Horia Demian reprezintă și prima partidă a lui Florentin Pera în calitate de antrenor principal al "studentelor". Fostul tehnician de la CSM Roman a înlocuit-o pe Carmen Amariei, demisă la finalul săptămânii trecute.

Universitatea a produs, de asemenea, primul eșec al liderului din actuala stagiune de campionat. Înaintea meciului de la Cluj, Dunărea Brăila bifase opt victorii și o singură remiză. Golurile echipei antrenate de Florentin Pera au fost marcate de Florina Chintoan (9), Alla Sheiko (5), Abigail Vălean (3), Diana Puiu (3), Cristina Laslo (3), Dindiligan (2), Bokaric (2), Tetean, Popa și Boian (fiecare cu câte un gol). Pentru brăilence au înscris Pârvuț (4), Krnic (3), Tiron (2), Zamfirescu (2), Obedeanu (2), Orsivschi, Gheorghe, Preda, Szucs și Tătar (fiecare cu câte un gol).

După triumful de la Horia Demian, "studentele" urcă pe locul 9 și acumulează 13 puncte. Dunărea Brăila rămâne pe prima poziție, cu 25 puncte și la un singur punct în fața campioanei naționale și europene, CSM București.

"Mă bucur că fetele au reușit să treacă peste înfrângerile din ultimele patru etape. Am dat dovadă de spirit de luptă, de pregătire, am respectat ce ne-am propus. Fetele au jucat cu multă determinare și nu pot decât să le felicit. Pot spune că ne-am autodepășit", a declarat noul antrenor al Universității, Florentin Pera, la finalul jocului.

Etapa viitoare, "U" Cluj va evolua în deplasare cu SCM Craiova. Partida se va disputa joi, 17 noiembrie 2016, de la ora 16:00 și va transmisă pe TVR 1. Pentru Brăila urmează duelul de acasă cu Cetatea Deva.

Comenteaza