Stop accidentelor! Undă verde pentru pasajul de legătură din Jucu, în zona Parcului Tetarom III

Stop accidentelor! Undă verde pentru pasajul de legătură din Jucu, în zona Parcului Tetarom III
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Prin construirea acestui pasaj se dorește fluidizarea traficului și reducerea accidentelor rutiere, fiind o zonă unde s-au întâmplat multe incidente de acest gen, în ultimii ani.

Așadar, în ședința ordinară a forului administrativ județean, de joi, 25 noiembrie 2021, proiectul de hotărâre care vizează asocierea județului / Consiliului Județean Cluj cu comuna Jucu pentru realizarea obiectivului de investiții „Pasaj de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III”, a fost aprobat de consilieri, cu 35 de voturi „pentru”.

Acest pasaj nu va putea fi realizat doar din bugetul județului și al primăriei Jucu, iar prin efortul comun vom încerca să obținem finanțarea. Este imporatnt pentru toți oamenii care locuiesc în zona Jucu, dar și pentru firmele din Tetarom. Mă bucur că am strâns o majoritate pentru acest proiect important, indiferent de culoarea politică. Doar anul acesta au fost 5 accidente rutiere acolo, o persoană a murit, iar alte 3 persoane au fost grav rănite”, a spus liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Foarte multe accidente în zonă

Nu mai puțin de 27 de accidente rutiere au avut loc, în ultimii trei ani, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu. În urma acestor evenimente rutiere, trei persoane au decedat, 11 au fost rănite grav, iar alte 30 s-au ales cu leziuni ușoare. De asemenea, din 2019 și până acum, în zonă s-au produs 72 de evenimente cu pagube materiale considerabile.

Pentru materializarea inițiativei, Consiliul Județean Cluj va întocmi și finanța din bugetul propriu studiul de fezabilitate, va elabora documentațiile tehnico-economice și de urbanism necesare și va întreprinde demersurile în vederea obținerii unor finanțări nerambursabile.

În același timp, în sarcina comunei Jucu va intra atât analizarea și stabilirea, de comun acord cu Consiliul Județean, a scenariului tehnico-economic optim care va rezulta în urma întocmirii studiului de fezabilitate, cât și punerea la dispoziție a terenurilor necesare pentru realizarea obiectivului de investiții, situate pe raza sa administrativ-teritorială.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, prin intermediul proiectului se urmărește fluidizarea traficului rutier pe DN 1C, în zona Parcului Industrial Tetarom III, reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/și cu pagube materiale ș.a.

Reamintim, în acest context, faptul că Parcul Industrial Tetarom III, cu o suprafață de aproximativ 150 ha, este situat în comuna clujeană Jucu. Acesta este cel de-al treilea parc industrial realizat de Consiliul Județean Cluj și a fost inaugurat în luna februarie, anul 2008.

Comenteaza