Studenții pot lua de azi credite de 10.000 de euro, iar familiile 15.000. Împrumuturile sunt garantate de stat, iar banii se dau pe 10 ani

Studenții pot lua de azi credite de 10.000 de euro, iar familiile 15.000. Împrumuturile sunt garantate de stat, iar banii se dau pe 10 ani

Studenții și familiile pot accesa, de astăzi, credite garantate de stat de până la 10.000 euro, respectiv 15.000 euro, prin programele guvernamentale „Student Invest” și „Family Start”.

Din 7 noiembrie, băncile sunt pregătite să primească solicitările tinerilor care vor să beneficiez de programele de creditare “Student Invest”, respectiv “Family Start”, cu garanția și dobânda subvenționată de stat, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Potrivit Ministerului Familiei, prin programul „Family Start”, tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 75.000 lei, pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă, dar nu mai mult de 20.000 de lei, educația copiilor, achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei, avans din achiziția unei locuințe etc.

"În programul național „Student Invest”, tinerii cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației Naționale pot obține un credit în valoare de maxim 50.000 lei. Banii pot fi cheltuiți pentru taxe de studii, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești, etc", arată sursa citată.

Pentru ambele programe, perioada maximă de rambursare este 10 ani, dublă față de orice alt credit de nevoi personale pe piață acum.

Banca de stat CEC Bank a anunțat că primește deja cereri pentru credite în cadrul programelor Student Invest și Family Start.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse precizează că pentru un credit de 50.000 de lei rata lunară ajunge la 417 lei, în Programul „Student Invest”. În programul “Family Start”, pentru un credit de 75.000 lei, rata lunară ajunge la 625 de lei.

Comenteaza