Studii pentru amenajarea Parcului Bună Ziua

Studii pentru amenajarea Parcului Bună Ziua

Primăria Cluj-Napoca anunță demararea lucrărilor de întocmire a studiilor geotehnice pentru realizarea parcului Bună Ziua, de-a lungul pârâului Becaș.

''Primăria Cluj-Napoca, în calitate de Autoritate Contractantă, anunță demararea lucrărilor tehnice pentru întocmirea studiilor geotehnice pentru realizarea proiectului ,,Amenajarea Parcului Bună Ziua’’. Acest proiect face parte din strategia municipiului privind Clujul Verde, fiind o direcție clară cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi.

Solicităm cetățenilor ce dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate, să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a măsurătorilor topografice, a studiilor geotehnice, a studiilor arheologice și a oricăror operațiuni necesare studiului de fezabilitate – în conformitate cu prevederile Legii 255/2010. Activitățile menționate mai sus vor fi realizate în perioada martie-aprilie 2023'', transmite municipalitatea.

A început proiectarea pentru amenajarea Parcului Bună Ziua - în urma semnării, astăzi, a contractului de achiziție publică pentru aceste servicii. Valoarea contractului este de 2.794.120 lei, TVA inclus. Documentațiile tehnice care fac obiectul contractului sunt următoarele: documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de construcție, proiectul tehnic, documentația de urbanism, documentația tehnico-economică și devizul general.

La data de 1 septembrie 2022, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la CIIC - Centrul de Inovare și Imaginație Civică, a fost anunțată soluția câștigătoare pentru realizarea viitorului parc „Bună Ziua”, care va completa rețeaua verde a orașului. Proiectul câștigător, al SC Punct Birou de Arhitectură SRL, a fost depus în contextul celui de-al 10-lea concurs de soluții organizat de Primărie și OAR - Ordinul Arhitecților din România cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania.

Soluția câștigătoare a concursului pentru Parcul Bună Ziua prevede amenajarea a 10,7 hectare de-a lungul pârâului Becaș. Noul parc din cartierul clujean cu același nume va include locuri de relaxare pentru clujenii de toate vârstele, terenuri de joacă pentru copii, alei velo-pietonale, spațiu polivalent pentru manifestări și activități culturale și civice.

Mai multe informații despre proiect au fost prezentate în cadrul evenimentului CIIC, care poate fi urmărit aici: https://www.facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania/videos/1474324693009707.Obiectivul municipalității este ca până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori și să creeze și extindă peste 190 hectare de spații verzi.

Etichete
Comenteaza