Video SUPERB! Sute de colindători au luat cu asalt centrul Clujului

SUPERB! Sute de colindători au luat cu asalt centrul Clujului
| Foto: captură video - Facebook/Emil Boc

Este vorba de Festivalul Național al Cetelor de Colindători „Colind Iancului” la Cluj-Napoca, care a avut loc, duminică, în Piața Avram Iancu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a postat, pe pagina sa de Facebook, un filmuleț de la minunatul eveniment din centrul orașului de pe Someș.

Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu” din România, înființată în anul 1990 cu scopul cinstirii memoriei marelui erou al românilor transilvăneni prin ridicarea grupului statuar din piața care-i poartă numele, organizează în fiecare an de la dezvelirea statuii, Festivalul național “Colind Iancului” în colaborare cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Festivalul ”Colind Iancului” la Cluj-Napoca. Cete de colindători vor colinda la statuia Crăișorului Munților
În fiecare an, în cea mai apropiată duminică din preajma datei de 15 decembrie, peste 20 de cete de colindători și aproximativ 300 de participanți colindă la statuia marelui erou în semn de omagiu și aleasă prețuire, cele mai frumoase colinde din patrimonial cultural românesc.

Anul acesta festivalul Colind Iancului s-a defășurat în 17 decembrie. Cetele de colindători sosite la Cluj Napoca, din cele 50 de filiale teritoriale ale Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu din România și-au dat întâlnire în fiecare an, la ora 11.00, la Monumentul Memorandiștilor.

De acolo au pornit în paradă, cântând colinde tradiționale, pe bulevardul Eroilor, spre Piața Avram Iancu, acolo unde se află statuia eroului național Avram Iancu.

Comenteaza