Supercupa României, CFR – FCSB, nu se va disputa în deschiderea sezonului

Supercupa României, CFR – FCSB, nu se va disputa în deschiderea sezonului
| Foto: facebook.com/cfr1907

Partida dintre campioni și câștigătorii Cupei nu va deschide stagiunea fotbalistică din România, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.  

Chiar dacă se obișnuiește ca meciul din Supercupă să fie prima înfruntare a sezonului, Federația Română de Fotbal (FRF) trebuie să reprogrameze jocul din cauza programului aglomerat. Partida dintre campionii de la CFR și câștigătorii Cupei, cei de la FCSB, s-ar putea disputa la finalul anului sau chiar în primăvara lui 2021, notează GSP.

Ambele formații sunt angrenate în preliminariile cupelor europene, iar federația are trei variante pentru disputarea partidei. Prima soluție ar fi ca Supercupa să se dispute într-una din datele la care sunt programate meciurile din grupele Champions League sau Europa League, în cazul în care niciunul dintre cluburi nu ajunge acolo.

A doua variantă ar fi ca Supercupa să se dispute într-una din pauzele determinate de meciurile echipelor naționale. Totuși, FRF ar avea nevoie de acordul cluburilor, care vor rămâne fără jucători importanți. Dacă primele două variante nu vor putea fi puse în practică, Supercupa se va juca în decembrie sau în primăvara lui 2021.

Atât CFR Cluj, cât și FCSB au disputat câte șase finale de Supercupă, iar trupa din capitală a cucerit patru trofee, în timp ce “feroviarii” s-au impus de trei ori.

Comenteaza