Suporterii din fotbal vor pe stadioane. Fanii CFR Cluj, cu jalba în proţap, la Guvernul Orban

Suporterii din fotbal vor pe stadioane. Fanii CFR Cluj, cu jalba în proţap, la Guvernul Orban
| Foto: fanatik.ro

Suporterii înfocaţi din fotbalul românesc au adresat, vineri, o scrisoare deschisă Guvernului condus de Ludovic Orban, prin care îi cer acestuia să reflecteze asupra posibilităţii ca meciurile să se desfăşoare cu public, cu o organizare adaptată pandemiei.

Mesajul fanilor este următorul: “Scrisoare deschisă către Guvernul României, În atenţia Guvernului României, Suporterii de fotbal din România vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilităţii ca partidele de fotbal din România să se desfăşoare cu public, bineînţeles, într-un mod de organizare adaptat la pandemia de COVID-19.

Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani şi nimeni nu-şi doreşte să evolueze pe stadioane goale. Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spaţiilor culturale şi a restaurantelor, credem că şi întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare şi, cu sprijinul tuturor factorilor implicaţi, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă.

Pentru suporteri, peluza este o familie şi întotdeauna vom fi apropiaţi, însă având în vedere contextul pandemic, pentru siguranţa tuturor participanţilor şi a celor apropiaţi, vom face tot posibilul să respectăm normele de distanţare fizică.

În acest sens, vă aducem în atenţie câteva aspecte de luat în calcul, care ar putea ajuta, deopotrivă, la conturarea unui mediu sigur pentru spectatori, cât şi la continuarea susţinerii sportului românesc, îndeosebi având în vedere investiţiile importante în construirea unor stadioane, care rămân goale, spre părerea de rău a suporterilor. Aşadar, vă rugăm să aveţi în vedere următoarele idei:

- Meciurile de fotbal se desfăşoară în aer liber, pe stadion, iar distanţarea se poate respecta uşor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;

- Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranţă, respectând câteva condiţii generale acestor vremuri: purtarea măştii de protecţie, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât şi ieşirea să se producă treptat, nu în aglomeraţie;

- UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl ştiam cu toţii.

- În ţări precum Franţa, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistenţă în tribune, în vreme ce Spania şi Germania se pregătesc de această revenire.

Suntem pe deplin conştienţi de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeaşi măsură, că viaţa ar trebui să îşi reia cursul, în condiţiile adaptate pandemiei şi că sportul are nevoie de susţinerea financiară şi morală a iubitorilor acestuia.

Cu respect, Asociaţia Steliştilor 1947, Sud Steaua, Suporter Club UTA, Ultras Arad, Peluza Nord Rapid, Camarazii, Peluza Sud Craiova, Peluza Sud Timişoara, Asociaţia Nodul Petrolist, Peluza Latină, Grupul Ploieşti România, Asociaţia Suporterilor Corvinişti, Peluza Nord Hunedoara, Guardia Ultra Reşiţa, Ultras Galaţi, Peluza Marină Farul Constanţa, Nord Sibiu, Asociaţia D’acii Sibiu, Peluza Vişinie Cluj Napoca, A.I.S.C.P., Commando Mediensis, Peluza Nord Iasi, Peluza Nord Piteşti, Liga Suporterilor Stegari, SR Braşov, Asociaţia Voluntarilor Olimpişti din Satu Mare, Commando Bulldogs Baia Mare”.

Comenteaza