Tineri din Cluj, salvaţi de jandarmi după ce s-au rătăcit la munte

Tineri din Cluj, salvaţi de jandarmi după ce s-au rătăcit la munte
| Foto: Facebook

Doi turişti din Cluj au fost salvaţi de jandarmii vâlceni după ce au plecat într-o excursie spre Schitul Iezer și au cerut ajutor la 112 după ce s-au rătăcit pe un versant izolat sâmbătă seara.

Conform jandarmilor vâlceni, cei doi tineri din Cluj, pasionați de excursii în zona montană, au plecat sâmbătă din satul Cheia spre Schitul Iezer, s-au rătăcit pe un versant izolat și au cerut ajutor prin apelul unic de urgență 112, în jurul orelor 22.00.

“În urma apelului s-a constituit un echipaj de jandarmerie montan şi salvamontişti, care a plecat în căutarea tinerilor şi care a păstrat în permanenţă legătura cu aceştia pentru o localizare cât mai exactă. Din cauza traseului dificil şi prăpăstios, tinerii au fost găsiţi după 30 de minute de căutări, puţin speriaţi şi dezorientaţi, la aproximativ 500 de metri de Schitul Iezer”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea. 

Cei doi au mărturisit jandarmilor și salvamontiștilor că au dorit să ajungă la Schitul Iezer prin pădure, dar traseul nemarcat pe care au pornit, harta avută și lăsarea întunericului le-a cam dat bătăi de cap și s-au rătăcit, moment în care au sunat la 112.

Potrivit sursei citate, tinerii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost conduși în siguranță până la autoturismul proprietate personală, parcat în apropierea Schitului.

 

Comenteaza