Video Tișe vede cu ochi buni rotativa dintre PNL și PSD: „Puterea trebuie partajată” / Ce spune de Ciucă

Tișe vede cu ochi buni rotativa dintre PNL și PSD: „Puterea trebuie partajată” / Ce spune de Ciucă

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că într-o țară democrată puterea trebuie partajată și nu este acord cu un partid care să controleze tot.

Șeful CJ Cluj a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre rotativa PNL-PSD care ar trebui să aibă loc pe 25 mai 2023, atunci când liberalii și social-democrații vor schimba între ei premierul și o parte din ministere.

„Există o înțelegere între partide, deci protocolul trebuie respectat. Pe de altă parte, într-adevăr mai pot exista discuții legate de protocol care să dea soluții pentru un minister sau altul. Din ce văd eu în spațiul public, la ministerul Justiției sau la Transporturi nu se va face vreo rotativă.

Una peste alta, această rocadă gândită va deveni o mini-rocadă. Dacă îți dorești o guvernare loială indiferent de partener trebuie respectat protocolul. Eu văd cu ochi buni alternativa la putere. Chiar dacă un premier nou vine la putere de la un alt partid decât de la al meu, este o dovadă de maturitate politică de a respecta ce au decis inițial.

Dacă cele două partide nu sunt serioase și nu respectă ce au stabilit cum să fie luate în serios de către votanți? Până la urmă despre guvernare se va vorbi doar dacă a fost bună sau rea. Dincolo de culoarea politică a partidelor, problemele oamenilor nu au culoare politică. Eu cred că puterea trebuie partajată. Nu cred în partidul care controlează tot. Trebuie să existe rocada”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

„Cred că Nicolae Ciucă va deveni Șeful Senatului”

Liderul forului administrativ județean a mai fost întrebat ce se va întâmpla cu actualul premier Nicolae Ciucă, dacă liberalul îi va ceda fotoliul de șef al Executivului lui Marcel Ciolacu așa cum este prevăzut în protocol.

„Dacă mă întrebați pe mine, așa cum văd eu aranjarea politică, cred că Nicolae Ciucă va deveni președinte la Senat. Probabil. Nu știu asta, nu am informații, dar cred că va deveni șef la Senat și va continua ca lider PNL. La nivel de principiu, este posibil să-și mai piardă din puterea din partid, deoarece se spune că puterea este acolo unde sunt resursele financiare”, a afirmat Tișe.

Comenteaza