Tot mai multe școli cu cazuri de COVID la Cluj. Câți elevi și profesori sunt infectați

Tot mai multe școli cu cazuri de COVID la Cluj. Câți elevi și profesori sunt infectați

Cu toate că încă nu a trecut nici prima lună de la deschiderea anului școlar, coronavirusul a reușit să ajungă în zeci de unități de învățământ din Cluj.

Numărul cazurilor în rândul copiilor și al cadrelor didactice depistate pozitiv e în creștere, în județ. În acest moment, 68 de elevi din 41 de unități de învățământ din județul Cluj sunt infectați cu noul coronavirus, față de ieri când se înregistrau cazuri în 35 de unități de învățământ.

De asemenea, sunt confirmate pozitiv și 25 de cadre didactice din 20 unități de învățământ, după ce ieri erau înregistrate îmbolnăviri în 18 școli.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, astăzi, 9 octombrie, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în 10 şcoli din județ cursurile se țin online, după scenariul 3 (roşu), iar 122 de unități funcționnează în scenariul 2 (galben), adică hibrid, ceea ce presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială prin rotație de una sau două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.
În 291 de unități de învățământ preuniversitar din județ se aplică scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Tot mai mulți copii cu COVID-19

De la începutul anului școlar și până la jumătatea acestei săptămâni (perioada 14 sept.-7 oct) numărul de cazuri de infectare la copii, în grupa de vârstă 0-19 ani, a ajuns la 2.787 de cazuri, iar numărul îmbolnăvirilor crește de la o săptămână la alta.

Comenteaza