Trafic mai lejer la Auchan Iris: nouă bretea de acces, mai multe parcări și o piațetă cu verdeață

Trafic mai lejer la Auchan Iris: nouă bretea de acces, mai multe parcări și o piațetă cu verdeață

Consilierii locali au adoptat, luni, un proiect de hotărâre ve prevede o ieșire suplimentară din parcarea Auchan Iris. De asemenea, se vor amenaja încă 76 de locuri de parcare. 

Conform documentelor prezentate de municipaliatea și realizate de biroul de arhitectură Atelier RVD, se va crea un nou drum, pe un teren în suprafață de puțin peste 8.000 mp cumpărat de Auchan, pe Bulevardul Muncii. Vor fi realizate un număr de 76 de noi locuri de pacare. Planul prevede și lărgirea Bulevardului Muncii, pe terenul Auchan, cu o bandă de decelerare și de accelerare.

Se va realiza și o zonă pietonală, de unde se va ajunge la 3 lifturi (cu o capacitate a câte 12 persoane fiecare) și la un spațiu dedicat cărucioarelor de cumpăraturi. Va fi amenajată și o parcare de biciclete și o zonă de relaxare, cu băncuțe. Va fi plantată vegetație mică, medie și mare, iar copacii vor avea circumferința trunchiului de 30 cm.

Ce spun documentele: 

Funcționalitatea -Din cauza diferențelor de nivel de aproximativ 8 m intre parcarea existenta si parcarea nou propusa, se va propune amplasarea unui drum de legătura intre cele doua parcări confrom planului de situație. De asemenea, se propune o circulație verticala, după cum este prezentat în planul de situație atașat, pentru un acces mai rapid pentru pietoni între cele două parcări. Circulația verticală constă în 3 lifturi, fiecare de 12 persoane și o casă de scară. În fața nodului de circulație vertical se va amenaja o zonă pavată cu bănci, parcare pentru biciclete și o zonă de cărucioare. Se vor amenajat și spații verzi de 2 tipuri și anume spații plantate decorativ (cu vegetație joasă, medie și înaltă) și spații verzi ușor de întreținut (gazon sau înlocuitori gazon).

Acces auto - Conform avizelor -a impus urmatoarea rezolvare a celor doua interventii. Prima interventie (cea din partea vestica) este propunerea unei bretele de acces dedicate catre magazin inainte de intrarea in sensul giratoriu. Vehiculele se vor incadra pe aceasta bretea inainte de intrarea in sensul giratoriu. Breataua vireaza la drepta pe strada Fanatelor, din care se vireaza din nou la dreapta pentru a intra la nivelul parcarii de sus. Pentru a doua interventie, se va realiza un acces pentru parcarea nou propusa prin o derivatie din sensul giratoriu cu banda de deccelerare. Platforma noua de parcare va fi de minim 80 de locuri si va fi conectata cu parcarea din partea superioara printr-un drum cu serpentina.

Acces pietonal - Pentru noul acces propus (cel din sensul de la intersectia Bd. Muncii cu str. Fabricii), se va realiza largirea si devierea trotuarului catre nord. Pe plaforma parcarii noi propuse se vor realiza 2 treceri de pietoni aferente circulatiei auto, pentru ca pietonii sa ajunga la zona pavata, unde se propune nodul de circulatie verticala sau la trotuarului aferent drumului cu serpentina. Pentru zona de interventie aferenta acceseului existent, se va realiza un trotuar de legatura care va prelua fluxul pietonal de pe Bd. Muncii, care va facilita accesul in incinta centrului comercial.

Amenajări exterioare - In partea de nord a parcarii nou propuse, se va realiza o zona pietonala, de unde se va realiza accesul la circulatia verticala, unde se va amenaja o un spatiu dedicat carucioarelor de cumparaturi, parcare de biciclete,si o zona de relaxare. Mobilierul urban propus pentru noua amenajare consta in banci, suporturi de biciclete, cosuri de gunoi stradal si sina de ghidaj pentru carucioare. In zona de interventie, zonele verzi vor fi amenajate cu vegetatie mica, medie si mare, atat cu scop decorativ cat si de umbrire. Copacii care vor fi plantati, vor fi maturi cu circumferinta trunchiului de 30 cm.

Proiectul a fost votat în unanimitate. 

Comenteaza