Transylvania Open. Andrea Petkovic speră să devină dublă campioană la Cluj

Transylvania Open. Andrea Petkovic speră să devină dublă campioană la Cluj
| Foto: facebook.com/winnersopen

Câștigătoarea Winners Open 2021 revine în locul în care a reușit cea mai bună performanță personală a anului.

Andrea Petkovic e una dintre cele mai valoroase sportive care vor lua startul la turneul de la Cluj. O fostă jucătoare de top 10, semifinalistă de Slam, câștigătoare a șapte turnee WTA (dintr-un total de 12 finale) și finalistă de turneu WTA 1000.

Andrea este, de asemenea, câștigătoarea turneului Winners Open și acum revine la Cluj în încercarea de a-și prelungi cât de mult posibil seria de victorii obținute aici.

Fișă

Vârstă: 34 ani

Țară: Germania

Cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA: 9

Titluri WTA câștigate (simplu): 7

Stil de joc

Tenisul Andreei Petkovic e unul liniar, agresiv și foarte eficient. Nu are neapărat o forță copleșitoare, dar obiectivul ei e de a-și împinge adversara treptat în defensivă, cu lovituri iuți și tari, până când o dezechilibrează. Andrea mizează pe jocul agresiv și încearcă, de la bun început, să fie cea care impune ritmul, jucătoarea care stabilește cum și în ce fel vor decurge lucrurile în meci.

Rezultate notabile în 2021

US Open (Grand Slam): turul doi

Winners Open (WTA 250): titlu

Hamburg (WTA 250): finală

Belgrad Open (WTA 125K): semifinală

De ce să o urmărești cu atenție la Cluj

Andrea Petkovic nu e doar o jucătoare foarte bună de tenis, ci și o persoană extraordinară, care a adunat, de-a lungul anilor în circuit, o bază însemnată de suporteri. Prezența ei la Cluj, mai ales în contextul titlului câștigat de Andrea recent la Winners Open, este un câștig pentru Transylvania Open.

Turneul primește o jucătoare valoroasă, cu o carieră impresionantă și un palmares pe măsură, iar fanii revăd una dintre preferatele lor. Am văzut la Winners Open cu câtă căldură a fost primită Andrea la Cluj în această vară, când titlul câștigat de ea a produs multă bucurie.  

Comenteaza