Trecere de pietoni nouă în Piața Blaga și statuia unui președinte american

Trecere de pietoni nouă în Piața Blaga și statuia unui președinte american
Trecere de pietoni nouă în Piața Blaga și statuia unui președinte american
Trecere de pietoni nouă în Piața Blaga

Primarul Emil Boc a anunțat înființarea unei noi treceri de pietoni cu pistă pentru bicicliști în Piața Lucian Blaga și amplasarea bustului unui fost președinte al SUA.

Edilul  a făcut o plimbare de-a lungul străzii Petru Maior, din dreptul primăriei până în Piața Lucian Blaga și a trecut în revistă stadiul lucrărilor din zona centrală a orașului. Conform primarului, străzile Emil Isac și Petru Maior sunt gata, pe Napoca sunt în curs de finalizare, iar în Piața Blaga sunt "mai avansate".

"Stadiul lucrărilor (Piața Blaga - n. red.) pare a fi mai avansat față de vizitele anterioare, s-a schimbat mult, s-a lucrat intens în ultima perioadă. Le-am spus, știu bine, la 1 decembrie ies cu chitanțierul și aplicăm sancțiunile aferente dacă nu e gata proiectul. Sunt șanse să se termine, dar vom știi acest lucru lunea viitoare când expiră termenul", a spus edilul Clujului.

Boc a explicat care va fi traseul pistei pentru bicicliști de pe Petru Maior prin Piața Lucian Blaga și a anunțat o nouă trecere de pietoni pe unde vor trece și bicicliștii - prin mijlocul pieței, perpendiculară pe Casa de Cultură a Studenților. Marcajele în Piața Blaga încep luni, astfel că primarul a făcut un apel către șoferi să evite tranzitarea zonei.

"Încep marcajele în Piața Lucian Blaga, așa că, evitați, dacă puteți, deplasarea în zona centrală a orașului,  pentru că doar în timpul zilei temperaturile ne permit realizarea marcajelor specifice, inclusiv trecerile de pietoni, pista pentru biciclete și marcajele de orientare, pentru că noaptea sunt temperaturi sub zero grade", a precizat edilul.

El a menționat că în piațeta din fața cafenelei Croco va fi amplasat bustul fostului președinte al Statelor Unite, Woodrow Wilson, aflat acum în fața uneia dintre clădirile Universității de Medicină și Farmacie, de pe strada Pasteur. 

”Vom aduce statuia lui Wilson tocmai pentru a marca importanța acestui om de stat, președintele SUA care în 1918 a avut rolul decisiv în impunerea principiului autodeterminării popoarelor, implicit a realizării statului național unitar român. Cei care au studiat istorie știu cât de importantă este partea aceasta care ține de principiul autodeterminării popoarelor”, a mai spus Boc.

Comenteaza