Trei la rând pentru U-BT Cluj. "Studenții" au cucerit din nou titlul în Liga Națională

Trei la rând pentru U-BT Cluj. "Studenții" au cucerit din nou titlul în Liga Națională
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan s-au impus în meciul 6 al finalei cu CSM Oradea, scor 70-59 și au cucerit din nou trofeul.

Împinși de la spate de atmosfera din BT Arena, "studenții" au început cu un parțial de 9-3. Chiar dacă oaspeții au egalat și chiar au preluat conducerea, clujenii nu au cedat. Jucătorii din ambele tabere au părut copleșiți de presiunea tribunelor și a partidei, iar greșelile au apărut rapid. Astfel, după primele 10 minute, U-BT conducea cu 20-15.

Jocul a fost unul echilibrat și în sfertul secund, iar cele două rivale nu au reușit să se distanțeze la mai mult de trei posesii. În ciuda faptului că din tribune se auzeau doar încurajările pentru gazde, orădenii au reușit un scor identic cu cel al clujenilor din primul sfert, iar la pauză tabela indica egalitate, 35-35.

Elevii lui Mihai Silvășan au revenit excelent de la cabine, cu un parțial de 6-0. Chiar dacă CSM Oradea a dat semne de revenire, ritmul "studenților" a fost unul ridicat în continuare, iar curând diferența era una formată din două cifre. Emoțiile nu au dispărut complet, iar cu 10 minute înainte de final, scorul era 51-45 în favoarea clujenilor.

U-BT a început lansat și ultima parte a meciului, iar ecartul a crescut. Suporterii au simțit momentul bun al favoriților, au cântat și mai tare, atmosfera devenind asurzitoare. Baschetbaliștii conduși de Mihai Silvășan nu au dezamăgit, au câștigat cu 70-59 și au cucerit al treilea titlu consecutiv în Liga Națională.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Nemanja Gordic (14 puncte, 6 pase decisive), urmat de Karel Guzman (11 puncte, 6 recuperări), Emi Cățe și Andrija Stipanovic (ambii câte 10 puncte).

Comenteaza