Foto Trotinetele electrice, părăsite în cele mai neașteptate locuri în Cluj-Napoca: "E doar nesimțire"

Trotinetele electrice, părăsite în cele mai neașteptate locuri în Cluj-Napoca: "E doar nesimțire"
| Foto: Facebook/Clujul Civic
Trotinetele electrice, părăsite în cele mai neașteptate locuri: "E doar nesimțire"
Trotinetele electrice, părăsite în cele mai neașteptate locuri: "E doar nesimțire"
Trotinetele electrice, părăsite în cele mai neașteptate locuri: "E doar nesimțire"
Trotinetele electrice, părăsite în cele mai neașteptate locuri: "E doar nesimțire"

Clujenii sunt deranjați de faptul că tot mai multe trotinete electrice sunt lăsate la voia întâmplării, în oraș, blocând trotuare sau chiar intrări în spitale.

Vara readuce trotinetele electrice pe străzile și trotuarele din Cluj-Napoca. Nu ar fi nicio problemă atâta vreme cât cei care le utilizează respectă regulile în trafic, dar și cele legate de parcarea acestora. Clujenii au început să fie deranjați de trotinetele abandonate la întâmplare, mai ales că multe sunt abandonate în mijlocul trotuarelor.

Unii au ajuns să creadă că sunt lăsate intenționat așa: "Mie mi se pare ft ft dubios cum sunt puse asa in mijlocul trotuarului.... Poate sunt puse intenționat asa", a scris un clujean pe Facebook.  "Nu e nici o intentie, e doar nesimtire", a replicat cineva.

"Arată si asta un nivel de cultura, educatie si bun simt …….atita este" / "Despre cei care circulă cu ele pe trotuare și pun în pericol oamenii NU scrie nimeni nimic? Despre cei plătiți din bani publici care NU iau atitudine NU scrie nimeni, nimic?", au comentat alte persoane.

În toamna anului trecut, primăria a aprobat regulamentul de utilizare al trotinetelor electrice în Cluj-Napoca.  Acesta interzice amplasarea trotinetelor electrice operate de firme private pe trotuare cu lățimea mai mică de 2m, pe locurile de parcare, în zona stațiilor de autobuze și a standurilor de taxi, pe aliniamentele clădirilor sau gardurilor și pe trecerile de pietoni ori în intersecții. 

În cazul trotuarelor cu lățimea de minim 2 m, amplasarea sau staționarea trotinetelor electrice se face în dispunere paralelă cu bordura, înspre carosabil, pe aliniamentul copacilor și stâlpilor de pe trotuar, acolo unde aceștia există, cu condiția aplicării lățimii maxime de 0,5 m din lățimea trotuarului, în așa fel încât proiecția trotinetei electrice să fie exclusiv pe trotuar.

De asemenea, conform regulamentului, operatorul flotei are obligația să ridice în maxim 120 de minute trotinetele staționate pe locurile interzise, în caz contrar, acestea vor fi ridicate de către RADP, iar operatorul va fi amendat.

Prin regulament au fost stabilte, inclusiv, o serie de obligații în sarcina operatorilor de flote de trotinete electrice cu privire la asigurarea unor cerințe de calitate și siguranță în activitatea desfășurată, relația cu autoritatea publică locală și condițiile financiare. De exemplu, flota de trotinete trebuie să îndeplinească toate criteriile prevăzute în legislația aflată în vigoare privind buna circulație a acestora și operatorul este obligat să asigure accesul permanent Primăriei și Poliției la datele în timp real privind trotinetele aflate în circulație pe domeniul public, al celor implicate în evenimente de trafic, numărul de utilizatori pe zi/săptămână/lună și istoricul de circulație al trotinetelor. Pentru nerespectarea prevederilor din regulament, operatorii pot încasa amenzi de până la 2.500 de lei. 

Comenteaza