Trotuarele din Cluj, groaza părinţilor cu cărucioare: "abia 50 cm, stâlpi în mijloc, gropi, trepte"

Trotuarele din Cluj, groaza părinţilor cu cărucioare: "abia 50 cm, stâlpi în mijloc, gropi, trepte"

În cartierele mai noi ale Clujului, trotuarele sunt foarte înguste sau chiar inexistente, lucru ce le dă mari bătăi de cap părinţilor care trebuie să iasă cu copiii în cărucioare. 

"Trotuare din zona Nottara, Trifoiului (între Grand Italia și intersecția cu Nottara), lățime în multe locuri abia 50 cm, stâlpi în mijloc, gropi, trepte, înclinație laterala mare spre drum. În sus merge cumva, dar în jos e imposibil. Bine măcar ca sunt limitatoare de viteza și șoferii te iartă când te vad ca ieși în drum cu 2 copii mici. Merg cu taxi data viitoare pt un drum de 5 minute", scrie o mămică. 

Situaţia nu este singurală: "Asa este si pe strada Meteor. Una din multele astfel de străzi din Cluj. Mai mult mergi pe carosabil, decat pe trotuar, pentru ca efectiv nu ai pe unde sa treci cu caruciorul/tricicleta, oricat ai vrea.
Dar ii pasa cuiva? Nu", "La fel este si Fagului. Iar multe din stradutele perpendiculare pe aceste strazi nu sunt asfaltate", "Partea "bună" e ca exista trotuare, prin fabuloasa zona (cartier) Europa acestea deseori lipsesc cu desăvârșire sau unde mai este intalnesti un 50 de cm pe care îl împarți cu stâlpul de electricitate. Dacă ești mai plinuț sau ai un cărucior de copchil zero șanse sa treci, tot pe strada împreună cu mașinile. Asta e orașul de 5 stele... Dar administrația vrea metrou în loc sa se ocupe mai întâi de prioritatile de bază.". 

Etichete
Comenteaza