Video Tudor Șomăcescu a efectuat ultimul antrenament alături de U-BT. Baschetbalistul va pleca la liceu în SUA

Tudor Șomăcescu a efectuat ultimul antrenament alături de U-BT. Baschetbalistul va pleca la liceu în SUA
| Foto: U-BT

Tânărul jucător al formației clujene s-a antrenat pentru ultima oară alături de colegii săi, înainte plecării la Liceul Sierra Canyon din Los Angeles.

După ce l-a pierdut pe Gregory Vargas, care a fost nevoit să plece în Statele Unite din cauza unor probleme de familie, U-BT a rămas și fără tânărul Tudor Șomăcescu. Baschetbalistul de 15 ani va pleca tot în Statele Unite pentru a urma cursurile Liceului Sierra Canyon, din Los Angeles.

Deși plecarea sa era programată pentru vara anului viitor, Somășescu va începe mai devreme cursurile la instituția de învățământ unde va fi coleg cu Bronny James, fiul celebrului baschetbalist din NBA, LeBron James.

”Am fost foarte emoționat. M-am atașat de băieți, care m-au tratat ca pe unul de-al lor, chiar dacă am doar 15 ani. Îmi va fi foarte greu când voi pleca și va trebui să părăsesc echipa. A fost ca a doua mea familie și îmi va fi dor de țoți. Cea mai frumoasă amintire e probabil când am câștigat campionatul la U16, acasă, împotriva unei echipe pe care nu am mai bătut-o până atunci.

Vreau să pun România pe hartă, să arăt că se poate. Nu trebuie toți să urmeze drumul clasic, prin Europa, se poate și în Statele Unite, chiar dacă e mult mai greu. Mă voi uita la câte meciuri ale echipei voi putea.

Dusko Vujosevic mi-a spus că o să fie greu. Mi-a spus să am grijă pentru că acolo e complet alt mediu și că are încredere în mine. Silvă mi-a urat și el multă baftă, are încredere în mine și știe că o să reușesc. Haide U!”, a declarat Tudor Șomăcescu.

Comenteaza