Turism Felix SA și DSV Bihor: mesele servite în hotelurile Mureș și Poienița sunt conforme și nu au fost cauza problemelor digestive

Turism Felix SA și DSV Bihor: mesele servite în hotelurile Mureș și Poienița sunt conforme și nu au fost cauza problemelor digestive
| Foto: felixspa.com

Rezultatele analizelor de laborator efectuate de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor au arătat că probele din meniurile servite în data de 29 noiembrie în cadrul hotelurilor Mureș și Poienița din Băile Felix sunt corespunzătoare din punct de vedere microbiologic. Astfel, alimentele servite nu au avut legătură cu problemele digestive semnalate în rândul unor copii participanți la turneul de fotbal „Kids Tournament – Turism Felix Cup”.

Momentan, se așteaptă și rezultatul analizelor realizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor, pentru o concluzie finală. Este vorba de probe coproparazitologice recoltate de la o parte din copiii care au semnalat probleme. Acestea sunt încă în lucru, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” din București, iar ele vor arăta dacă problemele de sănătate apărute au fost de natură virală, transmite Turism Felix S.A., care deține cele două hoteluri din stațiune.

Compania susține, într-un comunicat de presă transmis ZIUA DE CLUJ, că a colaborat permanent cu autoritățile în desfășurarea anchetei și a pus la dispoziție toate informațiile necesare pentru stabilirea cauzei.

"Din totalul de 440 de persoane cazate – copii sportivi, părinți și membri ai staff-ului tehnic – doar trei copii au fost duși la UPU Bihor pentru investigații. Ei au fost externați în ziua următoare", a informat compania.

”Rezultatele oficiale arată că mesele servite în unitățile noastre sunt conforme din punct de vedere sanitar și confirmă faptul că acordăm o atenție deosebită normelor de igienă, calității și siguranței alimentare. A fost o situație regretabilă, pe care am tratat-o cu seriozitate și transparență, fiind în permanent contact cu autoritățile. Cel mai important este că juniorii sunt bine și că nu au existat cazuri grave”, a declarat Oana Ursulescu, CEO Turism Felix S.A.

Turism Felix S.A. mai transmite că "toate unitățile sale dețin autorizațiile și avizele sanitare valabile, iar fluxurile alimentare sunt monitorizate conform normelor HACCP. Angajații implicați în categoria alimentație publică au fișe medicale valabile, iar spațiile de producție și servire respectă în permanență standardele igienico-sanitare".

Pe durata anchetei, compania a cooperat în mod deschis cu DSP, DSV și OPC, punând la dispoziția acestora probe alimentare, fișe medicale și documentația solicitată conform legislației în vigoare.

"Turism Felix S.A. reafirmă angajamentul său pentru siguranța oaspeților, calitatea serviciilor și transparența în comunicare", se mai arată în comunicatul de presă transmis ZIUA DE CLUJ.

Comenteaza