U-BT Cluj a confirmat opt cazuri pozitive de coronavirus printre jucători și membrii ai staff-ului

U-BT Cluj a confirmat opt cazuri pozitive de coronavirus printre jucători și membrii ai staff-ului
| Foto: U-BT

Formația clujeană a anunțat că opt persoane din cadrul clubului au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

U-BT Cluj a confirmat că în urma participării la Memorialul Elemer Tordai, care s-a desfășurat la Sibiu, șapte jucători și un membru al staff-ului echipei au fost testați pozitiv cu COVID-19. Testele au fost effectuate după ce mai mulți baschetbaliști au prezentat simptome specifice.

“Din păcate, COVID-19, virusul care a bulversat lumea în acest an, nu ocolește echipa noastră. În urma ultimelor testării RT-PCR efectuate, un total de 8 jucători și membri ai staff-ului au fost depistați pozitiv pentru noul tip de coronavirus.

U-Banca Transilvania a participat în perioada 7-8 octombrie la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu, întreaga echipă fiind testată în prealabil. Mai exact, până la turneul amical de la Sibiu, echipa a fost testată de trei ori, de fiecare dată cu rezultate negative. Staff-ul și baschetbaliștii au fost testați înaintea cantonamentului din Serbia, înaintea deplasării din Bulgaria, respectiv pe 1 octombrie, înaintea meciurilor amicale cu CSM CSU Oradea.

Întrucât partidele cu CSM CSU Oradea s-au desfășurat în perioada 2-3 octombrie, oficialii clubului nostru au luat legătura cu organizatorii turneului de la Sibiu, care ne-au precizat faptul că, pentru prezența noastră, este suficientă dovada testelor negative din data de 1 octombrie.

După revenirea de la Sibiu, sâmbătă, 10 octombrie, doi baschetbaliști au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19, astfel că staff-ul echipei a decis ca aceștia să nu se prezinte la antrenament, să rămână în izolare la domiciliu și să informeze permanent clubul asupra evoluției situației și a simptomatologiei. Ulterior, duminică, 11 octombrie, alți 2 sportivi au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19.

Luni, 12 octombrie, cei patru sportivi care au prezentat simptome au fost testați, rezultatele fiind pozitive. Am comunicat imediat situația autorităților și Federației Române de Baschet, printr-o adresă oficială, și am efectuat testările pentru restul echipei și staff-ului în cursul dimineții de marți, 13 octombrie.

Astfel, astăzi au fost descoperite încă patru cazuri pozitive de COVID-19, rezultând total de 8 cazuri în cadrul echipei noastre (7 jucători și un membru al staff-ului).

Componenții echipei, depistați pozitiv, se simt bine și sunt în izolare la domiciliu. În continuare, clubul așteaptă deciziile din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj, iar testele vor fi repetate joi, 15 octombrie. Până atunci, activitatea la prima echipă, dar și la formațiile de juniori care își desfășoară antrenamentele la BTarena, este suspendată.

Suntem convinși că, împreună, vom depăși acest moment regretabil și ne vom întoarce cu toții sănătoși la sală!”, se arată în comunicatul clubului clujean.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza