U-BT continuă aventura în Cupa României. Revenire spectaculoasă în derby-ul cu CSU Sibiu

U-BT continuă aventura în Cupa României. Revenire spectaculoasă în derby-ul cu CSU Sibiu
| Foto: u-bt.ro

Formația clujeană s-a calificat în semifinalele competiției după ce a revenit de la 16 puncte diferență și și-a învins marea rivală, scor 106-103, după o repriză de prelungiri.

CSU Sibiu a început bine duelul din Sala Polivalentă, cu un parțial de 7-0. U-BT a revenit încet, însă sibienii au menținut o diferență de minim două posesii. Astfel, după primele 10 minute, scorul era 24-20 în favoarea echipei lui Dan Fleșeriu. Sfertul secund s-a desfășurat după același scenariu. Oaspeții au impresionat prin precizia de la mare distanță, în timp ce “studenții” au suferit, atât în ofensivă, cât și în defensivă. La pauză, scorul era 50-42 pentru CSU Sibiu.

La revenirea de la cabine, elevii lui Mihai Silvășan nu s-au regăsit, în timp ce jocul sibienilor a funcționat la cei mai buni parametri. Trupa de pe Cibin s-a distanțat chiar și la 16 lungimi, în timp ce “studenții” au părut neputincioși. Totuși, înaintea ultimelor 10 minute, diferența dintre cele două echipe a fost de doar cinci puncte, 70-65.

Clujenii au prins curaj în sfertul final și le-au pus probleme sibienilor. Cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar, U-BT a reușit să restabilească egalitatea și chiar să preia conducerea pentru prima dată. Totuși, duelul s-a echilibrat, iar scorul final de 92-92 a trimis partida în prelungiri.

În timpul suplimentar cele două echipe au alternat la conducerea jocului și nu au reușit să creeze o diferență mai mare de trei puncte. Clujenii au avut nervii mai tari și au reușit să se impună cu 106-103.  

Cel mai bun marcator de la U-BT a fost debutanul Wright (22 puncte, 4 pase decisive), urmat de Stipanovic (20 puncte, 8 recuperări) și Grasu (17 puncte, 4 recuperări).

Comenteaza