U-BT joacă azi cu trofeul pe masă în finala Ligii Naționale

U-BT joacă azi cu trofeul pe masă în finala Ligii Naționale
| Foto: u-bt.basketball

Formația clujeană dispută pe teren propriu meciul 6 și are șansa de a cuceri un nou titlu.

Echipa lui Mihai Silvăşan conduce seria cu 3-2, după ce a obţinut trei succese la rând. Bihorenii au inaugurat seria cu un succes pe teren propriu, 79-73. În a doua partidă, CSM Oradea a câştigat cu 93-83.

Seria s-a mutat la Cluj-Napoca, iar alb-negrii şi-au apărat propriul teren. Afişând multă determinare şi împinşi de la spate de peste 9.500 de fani, clujenii şi-au adjudecat jocul III cu 80-70. Două zile mai târziu, "studenții"s-au impus cu 86-80.

Ultima dată când echipa clujeană a jucat un meci VI în finala Ligii Naţionale a fost în 2011, când am scris istorie, prin acea reuşită de senzaţie a lui Tyler Morris, împotriva Ploieştiului. De asemenea, am mai disputat finale în 2017, 2021 şi 2022, dar acestea s-au încheiat într-un număr mai mic de jocuri.

"Este important să ne gândim numai la ce avem noi de făcut pe teren. Nu trebuie să ne gândim că trofeul e pe masă, că jucăm acasă şi că suntem marii favoriţi. Ar fi o greşeală să ne raportăm astfel. Trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru şi să jucăm un baschet de calitate pentru a câştiga.

Trebuie să avem energia bună şi să ne folosim de ajutorul sălii. În primul rând contează ce vom face noi pe teren, se joacă pe apărare şi pe atac, aşa că ne focusăm să fim buni pe ambele faze. Nu vrem să îi lăsăm pe orădeni să îşi facă jocul şi să aibă oportunităţi uşoare de a înscrie", a declarat Mihai Silvășan înaintea partidei.

Meciul 6 al finalei Ligii Naționale, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea se va disputa astăzi, de la 18:00.

Comenteaza