“U” Cluj, calificare la pas în optimile Cupei României. “Studenții” au făcut spectacol la Huși

“U” Cluj, calificare la pas în optimile Cupei României. “Studenții” au făcut spectacol la Huși
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația clujeană nu a avut nicio problemă în șaisprezecimile competiției, în fața echipei din Liga 3 Hușana Huși pe care a învins-o cu 8-2.

Jocul din Moldova a început cum nu se poate mai bine pentru “studenți”, care au deschis scorul încă din minutul 3, când Ștefănescu a profitat de o greșeală în apărarea adversă. Clujenii au dominat clar jocul, iar cel de-al doilea gol avea să vină în minutul 12, când Dican s-a înălțat peste defensiva adversă și a reluat în plasă o centrare din corner.

După un sfert de oră, Idan Golan și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, cu un șut care a lovit transversala și a căzut apoi după linia porții. Gazdele au avut primele ocazii la jumătatea reprizei, prin Deleanu (22) și Agrigoroaie (24).

Însă tot “Șepcile roșii” au reușit să înscrie. În urma unei acțiuni prelungite de atac, balonul a ajuns la Sergio Ribeiro, care a pătruns în care și l-a învins pe Manole (26). Jucătorii Hușanei s-au străduit să ajungă la poarta clujeană, iar după o jumătate de oră efortul avea să dea roade.

Gorcea l-a faultat în careu pe Solomon, iar Agrigoroaie a redus din diferență (30). Repriza s-a încheiat cu un nou gol al “studenților”. Ribeiro a pătruns în careu în flancul drept și l-a lobat elegant pe Manole, stabilind scorul pauzei, 5-1 pentru “U” Cluj.

Actul secund a început la fel ca și prima parte a jocului, cu un gol din partea lui Ștefănescu, care a dus scorul la 6-1 (49). Relaxarea căpătată datorită proporțiilor scorului i-a descătușat pe clujeni, care au continuat să înscrie. După aproape o oră de joc, Golan a fost scăpat din marcaj de apărarea gazdelor și a reușit dubla (56).

Spre finalul partidei, “Șepcile roșii” au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, iar Dan Berci a înscris de la punctul cu var (79). Totuși, ultimul cuvânt le-a aparținut gazdelor, care prin Agrigoroaie (86) au stabilit scorul final, 8-2.  

Echipa de start:

“U” Cluj: Gorcea – Inacio, Mureșan, Dican, Berci – Segev, Negrean, Ribeiro – Ștefănescu, Gavra, Golan. Au mai evoluat: Telcean, Moraru, Barbu, Pîrvulescu

Comenteaza