”U” Cluj, victorie în memoria lui Remus Câmpeanu. “Studenții” au scăpat matematic de emoțiile retrogradării

”U” Cluj, victorie în memoria lui Remus Câmpeanu. “Studenții” au scăpat matematic de emoțiile retrogradării
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa condusă de Costel Enache a reușit un succes clar pe terenul celor de la CSM Slatina, scor 4-2, la prima partidă a “Șepcilor roșii” în Grupa A a play out-ului Ligii 2.

Partida din Oltenia a început cum nu se poate mai rău pentru “studenți”. În minutul 3, Dican l-a faultat în careu pe Stoica, iar centralul a dictat penalty. Rogoveanu a transformat fără șanse pentru Muțiu și și-a adus echipa în avantaj. Clujenii au alergat după egalare, însă au suferit în ceea ce privește eficiența și concentrarea în apropierea careului advers.

Treptat, presiunea a crescut la poarta gazdelor, iar după aproape o jumătate de oră de joc Taub a înscris cu o execuție superbă ('27). Chiar dacă formația sa a restabilit egalitatea, Costel Enache a mutat ofensiv, iar jucătorii de la CSM Slatina au fost înghesuiți în apropierea propriului careu.

În ultimul minut al primei reprize, nou-intrații Pîrvulescu și Meșter au trecut pe lângă gol în aceeași fază. Primul a lovit bara cu un șut la colțul lung, balonul a ajuns la tânărul mijlocaș clujean, care a reluat alături ('45). Astfel, scorul pauzei la Slatina a fost 1-1.

La revenirea de la cabine, “studenții” au intrat și mai concentrați în teren. La doar cinci minute de la reluare, Ribeiro a centrat din corner, Dican a venit bine la prima bară și a trimis din cădere, direct în vinclul porții lui Grecu ('50). Gazdele au luptat pentru un punct și au avut parte de minute bune imediat după ce prima oră de joc s-a scurs.

Totuși, elanul jucătorilor de la Slatina a fost tăiat în minutul '68. Negrean a trimis o pasă perfectă pe culoar, iar Meșter a înscris elegant pe lângă Grecu. Chiar dacă “Șepcile roșii” au redus din turație, apărarea oltenilor a fost depășită din ce în ce mai ușor. Cu un sfert de oră înainte de final s-a petrecut o fază asemănătoare celei de la golul doi: Ribeiro a centrat din corner, Dican a venit la prima bară și a reușit dubla ('75).

Cu 10 minute înainte de final, Chacana putea și el înscrie în urma unei acțiuni bune a clujenilor, însă golul a venit în poarta lui Muțiu. Cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar, Ianis Stoica s-a înălțat peste apărarea clujeană și a înscris cu capul, stabilind scorul final.

Comenteaza