UBB mai cumpără un hotel în Cluj-Napoca

UBB mai cumpără un hotel în Cluj-Napoca

Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca dorește achiziționarea hotelului Onix. Investiția se ridică la suma de 4,6 milioane de euro.

După Hotelul Topaz și Opera Plaza, UBB a început demersurile pentru cumpărarea hotelului Onix. De această clădire vor beneficia studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, conform unui document semnat, la final de 2021, de către rectorul Daniel David. Hotel Onix din Cluj-Napoca este alcatuit din 2 corpuri clasificate la 4 stele, respectiv 3 stele, cu o capacitate totala de 64 de camere. 

Amintim că, Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va avea un nou sediu - clădirea care găzduia hotelul de 5 stele „Opera Plaza”. Hotelul a fost vândut de omul de afaceri clujean, Călin Buzoianu, pentru 9 milioane de euro. Imobilul a găzduit înainte fabrica de dulciuri „Feleacu”, cunoscută în toată România.  

UBB are 22 de facultăți și 50.000 de cadre didactice și studenți în opt județe şi nevoile pentru noi spaţii pentru învăţare sunt în creştere. 

„La UBB avem un deficit major de spaţii academice, atât pentru educaţie, cât şi pentru cercetare. Spre exemplu, numai anul trecut (2020) numărul de studenţi a crescut faţă de 2019 cu 6% (cu 11% la master). În acest mandat mi-am propus să corectez acest deficit, pentru a începe apoi şi un proces de dezvoltare. Studenţii au nevoie de medii moderne de învăţare (nu mai pot sta ca pe vremuri, inclusiv a mea, înghesuiţi în bănci sau, la cursurile de mare interes, chiar pe jos sau pe hol), iar cercetarea are nevoie de laboratoare în spaţii moderne şi adecvate standardelor de astăzi. După ce acoperim nevoile absolut necesare de spaţiu fizic, dezvoltările se vor face în principal în logică digitală, acolo unde acest lucru este adecvat. Pornind de la o analiză de nevoi şi de la planurile de facultate am gândit ca rector, împreună cu echipa rectoratului, un proiect investiţional pe termen lung”, afirma rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David. 

UBB a mai cumpărat, în urmă cu mai mulți ani, hotelul Topaz din Gheorgheni pentru Facultatea de Ştiințe Politice, dar și clădirea de birouri a Băncii Transilvania din centrul Clujului, pentru Facultatea de Matematică.

Comenteaza