INCIDENT de SECURITATE: Un membru AUR a încercat să intre în clădirea Parlamentului cu GLOANŢE letale

INCIDENT de SECURITATE: Un membru AUR a încercat să intre în clădirea Parlamentului cu GLOANŢE letale
| Foto: sursa - Digi24.ro

Un membru al partidului AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe. Este vorba despre Elena Cîrligeanu, de pe lista de acces la AUR, a transmis digi24.ro

Membra AUR avea în geantă patru gloanțe, potrivit unor surse din conducerea Camerei Deputaților. Ea a fost prinsă la controlul obligatoriu de la intrarea în sediul Parlamentului, iar gloanțele au fost confiscate.

Tânăra de 22 de ani, Elena Cîrligeanu este membru în Biroul Național de conducere al partidului. Aceasta a fost dusă la secția 17 de poliție. A început o investigație în acest caz, urmând să se deschidă dosar penal.

Gloanţele vor fi expertizate și se va cerceta de ce femeia le avea la ea în această dimineaţă. Femeia a declarat la poliție că a fost de curând la o tragere în poligon și a luat cele patru gloanțe cu ea, ca suvenir.

Incidentul a dus la schimbarea regulilor de acces în clădirea Parlamentului. Alfred Simonis, liderul grupului PSD, a cerut pe grupul Biroului Permanent al Camerei suspendarea accesului în clădire pentru cei fără legitimație dar și a autoturismelor fără ecuson pentru ziua de azi, până după finalizarea dezbaterilor în Plen. 

AUR a solicitat clarificări cu privire la incidentul de dimineaţă, nici vorbă de scuze sau explicaţii cu privire la ce s-a întâmplat. George Simion, liderul AUR a vorbit despre faptul că gloanţele respective ar fi fost ruginite.

Precizăm că Alianța pentru Unirea Românilor a organizat miercuri, 10 mai, de la ora 08:00, în fața Camerei Deputaților, un protest "împotriva adoptării de către majoritatea parlamentară a PL-x 145/2023, proiectul cu privire la Observatorul Național al Copiilor". 

Comenteaza