Un puști cu patru clase a spart site-ul Consiliului Județean Cluj şi a cerut răscumpărare

Un puști cu patru clase a spart site-ul Consiliului Județean Cluj şi a cerut răscumpărare
| Foto: https://www.azernews.az/

Un puști cu patru clase a spart site-ul Consiliului Județean Cluj şi a cerut răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date ”să nu ajungă public pe internet”.

Hackerul adolescent este din Sibiu, dar domiciliat în prezent în Franța, a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități, scrie ziarulincomod.ro

Puștiul care a terminat doar patru clase a reușit să spargă şi site-ul Poliției Locale Ploiești, înlocuind informațiiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți.

Lucian L., se recomanda în spațiul virtual Meowless, iar împreună cu alte două persoane administrează mai multe grupuri de Facebook “Romania Hackers”, dar și Romania’s Cyber Army, grup care se regăsește și pe aplicația Discord. Aici ar fi fost purtate discuții privind spargerea site-urilor vulnerabile din România.

Puştiul a fost identificat și prins de către polițiștii din cadrul BCCO Ploiești, pentru ca ulterior să fie trimis în judecată de procurorii DIICOT sub acuzația de alterarea integrității datelor informatice, iar dosarul său se află pe rolul Tribunalului Prahova din septembrie 2022, instanță care a și dispus începerea judecății pe fondul cauzei.

În mai 2021 victima tânărului a fost site-ul Consililui Județean Cluj. Aici adolescentul a fost ceva mai curajos, cerând inclusiv o răscumpărare de 100 de dolari pentru ca baza de date să nu fie publicată pe internet, la liber.

“Hacked by Meowless. Toate fişierele au fost criptate şi un backup al siteului a fost salvat. Dacă vreţi ca baza de date şi fişierele siteului să nu ajungă public pe internet, aveţi de plătit o sumă. Trimiteţi 100 $ USD în bitcoin la adresa următoare…”.

Comenteaza