Un tablou a lui Ghenie, cel mai bine cotat la o licitație de artă. Suma de la care pornește

Un tablou a lui Ghenie, cel mai bine cotat la o licitație de artă. Suma de la care pornește

Un tablou semnat de celebrul pictor școlit la Cluj, Adrian Ghenie, este cea mai bine cotată la o licitaţie de artă postmodernă şi contemporană organizată online.

Este vorba despre lucrarea "Fallen angel" care, la licitaţia de artă postmodernă şi contemporană organizată online, pe 20 aprilie, de Artmark, este pusă în vânzare la preţul estimativ de 30.000-50.000 de euro.

Adrian Ghenie este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români la licitaţiile de artă din întreaga lume. Artistul mai este prezent în licitaţie cu lucrarea "Charles Baudelaire" din seria "Nevermore" - un digital print, estimat la 1.000-1.800 de euro.

Amintim că, în 2019, Adrian Ghenie a primit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, din partea președintelui Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru talentul artistic, pentru rolul important avut la promovarea școlii românești de pictură în lume. 

Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin.

Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007, iar în 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate. Ghenie este deja cunoscut la nivel internaţional, lucrările sale aflându-se în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume, între care şi Centrul Georges Pompidou.

Comenteaza