Un taximetrist OPORTUNIST a profitat de trei refugiaţi ucrainieni. A luat o amendă de 10.000 de lei şi a rămas fără autorizaţie

Un taximetrist OPORTUNIST a profitat de trei refugiaţi ucrainieni. A luat o amendă de 10.000 de lei şi a rămas fără autorizaţie

Un taximetrist care a încercat să negocieze tariful cu trei refugiaţi ucraineni a fost amendat cu 10.000 de lei, informează Poliţia Locală a Capitalei. Lampa de pe taximetru fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu fusese pus în funcţiune. 

„Sprijinul pentru refugiaţii ucraineni nu este însoţit mereu de intenţii bune. Există, din păcate, printre noi, şi oameni fără scrupule, care nu ezită să profite de pe urma tragediei celor care fug din calea războiului. O astfel de situaţie s-a petrecut marţi dimineaţă, la Autogara Filaret, acolo unde mai multe persoane refugiate din Ucraina căutau îndrumare şi transport către locaţii sigure.

Oportunitatea de a face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi din Capitală care a decis să-şi ofere serviciile. La mica înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei”, precizează Poliţa Locală Bucureşti, pe Facebook.

Taximetristul a fost surprins de poliţiştii locali în timp ce se pregătea să transporte refugiaţii ucraineni. Poliţiştii au observat că lampa de pe taximetru fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu fusese pus în funcţiune. După identificare, taximetristul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar autorizaţia taxi i-a fost reţinută.

„În aceeaşi zonă, un alt şofer taxi a refuzat să transporte o familie ucraineană, cu doi copii, care dorea să ajungă la un hotel din Bucureşti. Pentru refuz de cursă, conducătorul taxiului a fost amendat cu 500 de lei, iar, ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea certificatului profesional”, se mai arată în postare.

Poliţiştii locali sunt prezenţi, încă de la sfârşitul săptămânii trecute, în toate punctele în care sosesc refugiaţii din Ucraina, acordând sprijin lucrătorilor DGASMB şi asigurându-se că toate procedurile de preluare şi transport ale cetăţenilor ucraineni respectă standardele de siguranţă, menţionează sursa citată.

Comenteaza