Undă verde pentru deschiderea EcoCentrului din Florești

Undă verde pentru deschiderea EcoCentrului din Florești
| Foto: retim.ro

Primăria Florești deschide un EcoCentru autorizat destinat colectării deșeurilor voluminoase și din construcții/demolări de la locuitorii comunei.

Astfel, primăria Florești, a aprobat, în ședința ordinară a Consiliului Local, de joi, deschiderea unui EcoCentru cu caracter permanent la nivelul comunei Florești. La sfârșitul anului a fost închis punctul de colectare ce a funcționat temporar în comună, din cauza lipsei avizelor legale.

„Cu toții ne dorim ca aceste deșeuri să nu mai ajungă clandestin. De asemenea, ne dorim să scăpăm de acel punct de pe balastiere, care nu a făcut altceva decât să împiedice ca acele deșeuri să ajungă în râul Someș. Am ajuns și în acest punct în care acest centru de preluare a deșeurilor să funcționeze legal. De aceea am inițiat acest proiect, pentru a reglementa funcționarea lui. Totodată, vrem să încurajăm plata acestor servicii de salubritate și prin acest mod. Mă bucur că scăpăm ușor de gunoaie”, a afirmat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali. La acest EcoCentru se vor putea prelua în mod gratuit:

- deșeuri voluminoase din categoria: mobilier, covoare, lemn și ambalaje din lemn, saltele, obiecte mari de folosință îndelungată (altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice).

- Deșeuri din construcții și demolări rezultate din locuințele proprii ale cetățenilor în urma activităților de amenajare/reamenajare interioară. În această categorie sunt incluse: beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase, polistiren, rigips, vată minerală.

Primăria Florești a organizat lunar campanii de colectare a acestor tipuri de deșeuri începând din luna decembrie a anului trecut, în încercarea de a oferi cetățenilor o alternativă legală de colectare a deșeurilor din construcții sau voluminoase, până la avizarea noului EcoCentru.

Noul Punct de Colectare Separată a Deșeurilor va deveni operational de la începutul săptămânii viitoare și este situat pe drumul national DN1 E60, la ieșirea spre localitatea Luna de Sus, după stația RomPetrol.

Informații suplimentare privind Regulamentul, orarul de funcționare, care trebuie respectat de către cei care doresc să transporte, respectiv să predea deșeuri din categoriile amintite către Punctul de Colectare vor fi disponibile pe site-ul Primăriei comunei Florești, precum și date privind amplasamentul Punctului de Colectare, odată ce devine operațional.

Comenteaza