Unde a fost petrecerea cu 200 de persoane din Cluj pentru care s-au dat amenzi de 100.000 de lei

Unde a fost petrecerea cu 200 de persoane din Cluj pentru care s-au dat amenzi de 100.000 de lei

Poliţiştii au găsit, duminică, 200 de persoane care participau la o petrecere, într-un local din Cluj. Au fost aplicate deocamdată 50 de amenzi, de 100.000 de lei, şi s-a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Din pricina unor informații greșite apărute în media locală s-a aflat locația petrecerii ilegale de duminică, având 200 de invitați.

'(Alertă de Fake News) În legătură cu articolele tendențioase apărute în acest weekend pe site-urile media locale, Federația Centrul de Interes precizează că nu există nicio legătură între spațiul expozițional care ocupă o parte din etajul 4 al clădirii de pe str. Fabricii de Chibrituri nr. 9 (cu intrare proprie) și spațiul vecin, unde a fost organizată o petrecere.

E regretabil că acest eveniment care nu are nicio legătură cu noi s-a transformat într-un atac la adresa Centrului de Interes și a membrilor săi. Spațiul expozițional deținut de Centrul de Interes e monitorizat video, iar în acest moment găzduiește o bienală internațională itinerantă. În plus, în raportul transmis de poliție nu e menționat nici numele Centrului de Interes, nici numele vreunui membru al Federației", se arată pe Facebook.

”La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 00:10, poliţiştii din Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la faptul că în incinta unui complex de pe raza municipiului se desfăşoară o petrecere privată la care participă un număr mare de persoane. În incinta complexului, poliţiştii au identificat 200 de persoane care participau la o petrecere, existând aparate de sonorizare special destinate organizării unor astfel de evenimente”, a transmis, duminică, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj. 

Sursa citată a precizat că până în acest moment au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, conform legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

”Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate cercetări în vederea identificării persoanelor care au organizat evenimentul si stabilirea tuturor împrejurărilor faptei. Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid-19”, a mai precizat IPJ Cluj.

Evenimentele de tipul nunţi, botezuri, mese festive sunt intezise pe durata stării de alertă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza