USR Cluj propune linii NOI de noapte, extinderea programului și acceptarea abonametelor normale

USR Cluj propune linii NOI de noapte, extinderea programului  și acceptarea abonametelor normale

Consilierii USR Cluj-Napoca au depus proiect prin care se dorește extinderea ariei de acoperire, cât și orarul de funcționare a transportului nocturn din oraș. 

"Împreună cu colegul meu Radu Boloveschi am depus azi un proiect prin care extindem atât aria de acoperire, cât și orarul de funcționare a transportului nocturn. Concret, am propus:

  • înființarea a două noi linii de transport de noapte: 49N pe ruta Grigorescu-Centru-Zorilor și Aeroport
  • Express pe ruta Autogară -Gară - Centru-Aeroport
  • extinderea programului de operare a curselor și după ora 01:00
  • operarea exclusiv cu vehicule electrice a serviciului de noapte
  • acceptarea abonamentelor și a biletelor valabile în timpul zilei și pentru transportul de noapte

Asigurarea transportului nocturn spre și de la aeroport, gară și autogară ar pune Clujul în rândul orașelor europene cu bune practici în materie de transport public, atât pentru clujeni, cât și pentru turiști.
Nu spunem nimic nou. Specialiștii și cetățenii propun, de ani buni, îmbunătățirea transportului nocturn și e timpul ca solicitările lor să fie luate în seamă de administrație.

Facem apel către celelalte partide politice și către instituțiile abilitate la dialog pe marginea acestor măsuri, astfel încât să poată deveni realitate începând cu 2023.Transportul public este coloana vertebrală a oricărei comunități urbane, iar un oraș precum Cluj-Napoca are nevoie de un transport de noapte eficient", transmite consilierul local USR, Alexandra Oană.

Comenteaza