Care sunt primii paşi pentru a lansa un site web de succes?

Care sunt primii paşi pentru a lansa un site web de succes?
Auzim tot mai multă lume în jurul nostru afirmând faptul că vor să îşi lanseze un magazin online sau un blog pentru a-şi putea asigura o sursa de venit auxiliară.

Desi in teorie lucrurile par destul de simple, in realitate lansarea unui site web inseamna luarea a numeroase decizii care mai de care mai importante si care vor avea ulterior un impact important asupra modului in care va evolua site-ul pe termen lung. Chiar daca succesul in online poate fi obtinut relativ usor, mai ales daca luam cele mai potrivite decizii pentru afacerea noastra, trebuie sa avem in vedere ca, din pacate este la fel de simplu ca site-ul pe care il lansam sa fie un fiasco total in situatia in care nu suntem foarte chibzuiti atunci cand luam toate deciziile necesare. 

Existenta unui site web pe Internet este strict conditionata de doua componente foarte importante si anume gazduirea web si numele de domeniu. Dupa cum puteti ghici, fara existenta uneia dintre aceste conditii, un site web poate exista in forma sa, insa nu poate fi accesat de catre niciun utilizator. Pe langa faptul ca aceste servicii, respectiv de inregistrare domenii si gazduire web sunt indispensabile pentru existenta unui site, alegerea celor potrivite pentru nevoile noastre este un capitol complet diferit. Cu toate acestea insa, este un pas important pe care trebuie sa il faca orice adminsitrator de site.

             1. Numele de domeniu.

Numele de domeniu pare de cele mai multe ori a fi un aspect banal, fapt pentru care il neglijam aproape in totalitate, fara a constientiza faptul ca acesta poate fi privit cu usurinta ca si o identitate proprie a site-ului. Numele de domeniu reprezinta defapt adresa web pe care o introducem in bara de cautari pe care o regasim in cadrul motoarelor de cautare. Pentru a putea exista, un site trebuie ca mai inainte de toate sa aiba o astfel de adresa pe care va trebui sa o inregistram la companiile avizate in acest sens. Pentru a alege un nume de domeniu cat mai bun pentru afacerea ta online, este necesar sa tii cont de doua lucruri deosebit de importante si anume sa optezi pentru un nume de domeniu cat mai scurt si sa eviti pe cat posibil utilizarea de simboluri sau cifre in interiorul acestuia. In acest fel, utilizatorilor le va fi foarte simplu sa isi reaminteasca adresa web la care sa regaseasca magazinul sau blogul tau. Click aici pentru pagina de inregistrare domenii de la Gazduire.ro

            2. Gazduirea web.

Gazduirea web este de asemenea un lucru esential pentru lansarea unui magazin sau blog pe Internet, insa aici lucrurile sunt in general mult mai simple. Astfel, avand in vedere ca te aflii doar la inceput de drum, este indicat sa optezi pentru un pachet de web hosting de baza. Acesta contine totate resursele de care ai nevoie pentru o lansare de succes. Ulterior insa, daca observi ca traficul pe site creste, va fi necesar sa optezi pentru un pachet de gazduire mai complex. Acest lucru se poate face foarte simplu, trebuie doar sa iei legatura cu compania furnizoare de astfel de servicii.

            3. Platforma ecommerce pentru magazine online.

Orice magazin online functioneaza prin intermediul unei platforme ecommerce, platforme care fac intreaga munca de administrare a magazinului mult mai usora. Recomandarile specialistilor sunt acelea de a opta pentru platforme moderne si flexibile, astfel incat administrarea magazinului sa fie cat mai intuitiva.

            4. Promovarea.

Promovarea reprezinta un strict absolut esential atunci cand vorbim despre orice site. Promovarea online este in conditiile actuale una dintre cele mai eficiente metode prin care se pot atrage noi vizitatori care vor fi transformati ulterior in potentiali clienti. Chiar daca poate acest lucru presupune o investitie pe care trebuie facuta periodic, rezultatele vor fi cu siguranta unele pozitive. Mediul online este foarte dinamic, motiv pentru care periodic trebuie luata in calcul schimbarea anumitor strategii astfel incat site-ul pe care il administram sa ramana unul relevant pentru un numar cat mai mare de utilizatori. 

 

 

Comenteaza