Curmalele - 5 beneficii pentru sănătate

Curmalele - 5 beneficii pentru sănătate
Beneficiile pentru sanatate pe care ti le ofera curmalele sunt nenumarate, intrucat acest fruct care abunda in fibre naturale face minuni pentru digestia si viata ta sexuala.

Regleaza greutatea corporala

Curmalele contin zahar, grasimi nesaturate, proteine si multe vitamine esentiale, un mix excelent de substante nutritive care te ajuta sa ajungi la o greutate ideala daca esti subponderala. Un kilogram de curmale furnizeaza in jur de 3000 de calorii.

Imbunatatesc viata sexuala

Curmalele sunt benefice si pentru viata sexuala, crescand libidoul si contribuind la tratarea disfunctiilor sexuale. O mana de curmale, pusa la inmuiat peste noapte intr-un bol cu lapte de capra si consumata dimineata cu pudra de cardamom si miere, functioneaza ca un tonic puternic pentru aparatul reproducator (creste potenta si fertilitatea).

Trateaza problemele digestive

Curmalele au efect laxativ, de aceea sunt bune in combaterea constipatiei. Cantitatea de substante nicotinice continuta de curmale trateaza problemele intestinale, omorand bacteriile care cauzeaza infectii. Curmalele coapte contin potasiu, mineral care te scapa de diaree.

Energizeaza

Considerate a fi stimulente energetice naturale, curmalele au un efect tonic asupra organismului, furnizand zaharuri precum glucoza, sucroza sau fructoza.

Echilibreaza sistemul nervos

Bogate in potasiu si sarace in sodiu, curmalele echilibreaza activitatea sistemului nervos.

 

Comenteaza