Proprietăţile neştiute ale vinului fiert + Celebra reteţă a lui Jamie Oliver

Proprietăţile neştiute ale vinului fiert + Celebra reteţă a lui Jamie Oliver
În sezonul rece, medicii recomandă consumul de lichide calde precum ceaiul și supele. Însă, potrivit specialiștilor, un pahar cu vin fiert nu doar că ne ajuta să ne încălzim, ci aduce beneficii importante organismului, dacă este consumat cu moderație.

Menţine sănătatea vaselor de sânge. Vinul roşu poate preveni debutul şi progresia aterosclerozei, care se declanşează atunci când vasele de sânge încep să-şi piardă abilitatea de relaxare. Alcoolul şi polifenolii din vin favorizează menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, prin promovarea formării de oxid nitric. Aceasta are un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.

Scade presiunea arterială. Există dovezi ale unor efecte favorabile ale vinului roşu asupra presiunii sangvine. Astfel, două pahare de vin roşu sorbite în timpul mesei scad presiunea arterială la persoanele afectate de hipertensiune.

Sănătatea creierului. Resveratrolul este dovedit a fi un protector eficient împotriva bolii Alzheimer şi a demenţei.

Reteta de vin rosu fiert a lui Jamie Oliver 

● 750 de mililitri de vin roşu
● 180 de mililitri de apă
● 100 de grame de zahar brun
● 15 boabe piper negru
● 15 cuisoare
● 1 băţ de scorţişoară lung ( mai multe opţional pentru servit)
● doua stelute de anason
● coji subţiri de lămâie pentru decor

Mod de preparare:

Se toarnă vinul, apa, baţul de scorţişoară, piperul şi zaharul într-o oală.In locul zaharului se poate folosi si miere de albine dar adaugata dupa ce vinul se raceste putin. Toate ingredientele se pun pe foc mediu până când se încălzeşte şi începe să formeze bule mici pe marginea oalei. Apoi, strecuraţi în căni din sticlă transparentă şi decoraţi cu o coajă de lămâie şi o bucată dintr-un băţ de scorţişoară.

 

Comenteaza