40 de trenuri de călători au fost anulate din cauza condiţiilor meteo

40 de trenuri de călători au fost anulate din cauza condiţiilor meteo
CFR Călători a anunţat, luni dimineața, anularea unor curse de călători din cauza situaţiei meteo nefavorabile şi faptul că unele trenuri pot înregistra întârzieri la destinație.

"Traficul feroviar este deschis și la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind însă adaptată condițiilor meteo nefavorabile. Din cele 1300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia anulării a 40 (ora 7 dimineața) pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri. Măsurile operative care se iau au ca prioritate siguranța oamenilor și realizarea legăturilor între marile orașe, pe magistrale. Așa cum s-a întâmplat zilele anterioare, și astăzi ne vom organiza unde va fi necesar, astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvișuri, în funcție de posibilitățile din teren", afirmă reprezentanții CFR Călători, relatează Agerpres.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB.

Pentru cei aflați deja în tren, se poate accesa de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), se introduce numărul exact al trenului în căsuța indicată și click pe Informații tren. Astfel, se pot obține informații în timp real despre stația care urmează, dacă trenul are sau nu întârziere, despre minutele de staționare în următoarea gară și timpul estimat de sosire.

 

Comenteaza