7 sfaturi și trucuri pentru călcatul hainelor

7 sfaturi și trucuri pentru călcatul hainelor

Călcatul rufelor poate părea o sarcină plictisitoare, dar este important să nu uitați să vă călcați hainele, pentru a le menține în stare bună. Citiți sfaturile și trucurile noastre de mai jos și aflați cum să vă călcați corect hainele cu o stație de călcat, în cel mai scurt timp!

Avantajele hainelor călcate

Înainte de a deveni un profesionist în călcat, să trecem prin câteva dintre principalele beneficii ale hainelor călcate

De ce să vă călcați hainele?

Principalul motiv pentru a vă călca hainele cu o stație de călcat, în special cămășile, este să limitați numărul cutelor vizibile. Este jenant să vă plimbați în public cu cute pe haine. În plus, nu veți avea niciodată o a doua șansă la o primă impresie, așa că este o idee bună să vă asigurați că nu arătați prea neglijent, deoarece nu știți niciodată cu cine vă veți întâlni.

În plus, o stație de călcat vă poate ajuta să vă păstrați hainele în stare bună mai mult timp. Aburul de pe un fier de călcat manipulează țesătura hainelor, astfel încât acestea să se înmoaie și să revină la starea lor inițială, extinzând astfel durata de viață a hainelor și permițându-vă să le purtați mai mult și mai des.

Un alt beneficiu al aburului este că poate ajuta la distrugerea microbilor și a mucegaiului care ar putea începe să apară pe haine, precum și la eliminarea mirosurilor care persistă pe țesăturile hainelor.

Mai mult, contrar credinței populare, căldura de la un fier nu provoacă contracție. De fapt, ajută la întinderea țesăturilor de pe îmbrăcăminte, ceea ce este un lucru bun, deoarece vă face hainele să pară clare și să devină fără cute.

Acum că știți de ce este important să vă călcați hainele, să trecem peste câteva dintre sfaturile și trucurile de top, astfel încât să puteți începe să călcați acasă ca un profesionist.

Sfaturi și trucuri pentru a călca haine ca un profesionist

  • Verificați mai întâi hainele - Este bine să vă inspectați hainele înainte de a le călca, deoarece nu doriți să înrăutăți lucrurile, impregând petele și mai mult în articolele de îmbrăcăminte, deoarece acest lucru face ca petele să fie mai dificile de scos, data viitoare când le spălați.
  • Confirmați setările de temperatură - Majoritatea modelelor moderne de statii de calcat au setări de căldură multiple și, mai important, etichetele de îngrijire de pe haine pot avea instrucțiuni de urmat, atunci când vine vorba de selectarea setării de căldură corespunzătoare pe fierul dvs. de călcat. Alegeți setarea corectă a temperaturii, astfel încât să nu riscați să vă topiți sau să vă distrugeți hainele.
  • Întoarceți buzunarele pe dinafară - Este posibil să nu vă dați seama, dar dacă nu întoarceți buzunarele pe dinafară, puteți călca un contur al buzunarelor în haină. Este un truc simplu, care este adesea trecut cu vederea.
  • Asigurați-vă că fierul sau stația de călcat este curată - Înainte de a începe să călcați, trebuie să verificați baza fierului de călcat pentru orice murdărie sau pete preexistente, astfel încât să nu călcați accidental murdăria pe îmbrăcăminte.
  • Călcați cusătura de mijloc a pantalonilor - Puneți ambele cusături laterale împreună, apăsând piciorul pantalonilor în jos. Apoi, așezați picioarele pantalonilor pe masă și începeți să călcați plat, aplicând presiune pe cusături. Acest lucru ar trebui să creeze o linie dreaptă pe picioarele pantalonilor.
  • Călcați mai întâi partea din spate a gulerelor, manșetelor și tivurilor - Întoarceți-vă gulerele cămășii, manșetele și tivurile de pantaloni din interior și călcați-le mai întâi pe revers. Procedând astfel, veți evita un aspect mototolit.
  • Nu uitați să vă goliți fierul sau stația de călcat - Când ați terminat de călcat, scurgeți apa pentru a evita acumularea de calciu, care poate ajunge pe haine și poate provoca pete nedorite.

Călcatul poate consuma mult timp, mai ales dacă vă călcați în mod constant hainele săptămânal, pentru birou. Deși sfaturile de mai sus vă vor ajuta să stăpâniți arta de călcat acasă, puteți oricând să externalizați corvoada către curățătorii profesioniste, care nu numai că vă calcă hainele, dar le și curăță și tratează petele nedorite.

Comenteaza