Foto A nins pe Vârful Omu: "Lăsați șlapii acasă"! 70 de oameni au murit pe munte anul acesta

A nins pe Vârful Omu: "Lăsați șlapii acasă"! 70 de oameni au murit pe munte anul acesta
A nins la Vârful Omu! 70 de oameni au murit pe munte anul acesta. "Lăsați șlapii acasă"
A nins la Vârful Omu! 70 de oameni au murit pe munte anul acesta. "Lăsați șlapii acasă"
A nins la Vârful Omu! 70 de oameni au murit pe munte anul acesta. "Lăsați șlapii acasă"

În urmă cu două zile, zăpada cu două zile, zăpada și-a făcut din nou apariția la Vârfu Omu, la 2.505 metri altitudine, însă temperaturile au început să scadă în toată țara. 

Anul acesta au murit 70 de oameni pe munte. De la un an la altul, numărul intervențiilor salvamontișilor crește îngrijorător. De la începutul anului au fost înregistare în jur de 4.000 de solicitări.

Meteorologul Radu Manta le cere amatorilor de drumeții în Munții Bucegi să fie echipați corespunzător pentru traseele montane: „Pentru amatorii de drumeție în Bucegi, vă rog eu frumos să vă lăsați șalpii acasă…”, transmite gandul.ro.

De cele mai multe ori turiștii pleacă în aventură cu o pereche de pantofi sport sau uneori, chiar în papuci. De fiecare dată când au ocazia, salvamontiștii repetă ca este necesar un echipament.

Oamenii ar trebui să țină de dificultatea traseului montan. Salvatorii montani spun că oamenii nu țin cont nici de dificultatea drumului, mai ales cei care nu au pregătire fizică, iar în acest fel se poate ajunge la un pas de tragedie. 

În primele 8 luni ale anului, au fost înregistrate aproximativ 4.000 de misiuni ale salvatorilor, pe munte. În iulie, numărul a crescut cu aproximativ 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit salvamontiștilor, anul trecut în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața pe munte, iar anul acesta numărul a ajuns la aproximativ 70 doar în primele opt luni.

Comenteaza