Află cu ce temperaturi vine primăvara. Prognoza până în 13 martie

Află cu ce temperaturi vine primăvara. Prognoza până în 13 martie
Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteo pentru primele două săptămâni din luna martie, până în data de 13.

În Transilvania, în primele două zile vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a maximelor fiind de 14-15 grade. Apoi valorile termice vor fi în scădere, apropiindu-se de normalul perioadei, respectiv maxime în jurul valorii de 8 grade şi minime la nivelul regiunii de -2....0 grade.

Spre finalul primei săptămâni se va încălzi din nou, astfel că, în medie, maximele vor fi de 13-14 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 1 grad. După data de 9 martie valorile termice vor fi în scădere, urmând să revină în limite normale pentru această perioadă.

De asemenea, în intervalul de referinţă vor fi ploi locale, în special în zilele de 1 şi 4 martie, şi din nou după data de 7 martie.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Comenteaza