Al doilea semnal de alarmă la ANAF în aceeași zi. Metoda „garanția”, noua schemă a escrocilor

Al doilea semnal de alarmă la ANAF în aceeași zi. Metoda „garanția”, noua schemă a escrocilor

Pare a fi o zi de foc la ANAF, după ce, vineri, instituția a fost nevoită să atenționeze cu privire la încă o campanie de mesaje false în numele fiscului.

„Mai mulți contribuabili, persoane fizice, au semnalat că primesc emailuri de la ANAF prin care li se solicită achitarea unei garanții în cuantum de 1000 de euro, pentru a beneficia ulterior de o sumă de bani.

Atenție!

Acest email este o tentativă de înșelăciune și nu trebuie să îi dați curs!

Precizăm că ANAF nu solicită garanții în vederea premierii contribuabililor. Emailul menționat cuprinde elemente incoerente, cu greșeli gramaticale și promisiuni nereale”, informează ANAF într-un comunicat oficial pe site-ul instituției.

Al doilea semnal de alarmă la ANAF în aceeași zi. Metoda „garanția”, noua schemă a escrocilorSursă fotografie: Facebook - Agenția Națională de Administrare Fiscală

Instituția reamintește că ANAF comunică securizat prin serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, care a fost creat și dezvoltat tocmai pentru o comunicare sigură cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160.

Comenteaza