ALERTĂ alimentară! Produs retras de urgență de la vânzare. Conține un ingredient care poate provoca greață, somnolență și dureri de cap

ALERTĂ alimentară! Produs retras de urgență de la vânzare. Conține un ingredient care poate provoca greață, somnolență și dureri de cap

ANSVSA anunță retragerea de la raft a unui produs pentru care existǎ suspiciunea prezenţei alcaloizilor tropanici.

CORA anunță retragerea de la vânzare a unui sortiment de chips-uri de porumb.

"În urma informǎrii primite de la furnizorul Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Romania Hypermarche SA a luat decizia de retragere si rechemare a produsului Alnatura Eco Chips din porumb 125g, cu data de expirare 16.08.2022, deoarece existǎ suspiciunea prezenţei alcaloizilor tropanici.

Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (așa-numitele buruieni) ce cresc sporadic pe suprafețele cultivate cu cereale, cu rol de a îndepărta dăunătorii", informează ANSVSA.

Alcaloizii tropanici nu au efect pe termen lung, dar pot duce la tulburări temporare, cum ar fi greață, somnolență și dureri de cap.

 Alertă alimentară! Produs retras de urgență de la vânzare
 
Cei care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat și să solicite contravaloarea acestora, până la data de 18.07.2022 cel târziu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...