Alertă ANM. Un val de căldură african ajunge în România

Alertă ANM. Un val de căldură african ajunge în România

Un val de căldură din Africa lovește România, iar meteorologii spun că temperaturile vor fi mult mai ridicate decât normalul perioadei.

Conform meteorologilor, vremea va fi frumoasă în weekend, dar deosebit de rece dimineața și seara. De duminică, însă, un val de frig va cuprinde toate regiunile, aducând ploi, iar la munte chiar și ninsori.

Începând de miercuri, temperaturile vor crește din nou, simțitor, spre sfârșitul săptămânii viitoare maximele depășind 20- 22 grade Celsius în multe zone din țară.

Aceste temperaturi sunt aduse de masele de aer cald care vin dinspre Mediterana și nordul Africii, și care vor pătrunde pe teritoriul țării noastre în zilele următoare. Așadar, vom avea parte de o vreme foarte călduroasă în perioadă care vine.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), sâmbătă vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul nopții în zonele de vest unde este posibil să cadă și câțiva stropi de ploaie. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 70-80 km/h în zona înaltă, local și temporar în est, nord-est și vest, cu viteze de 45-55 km/h, iar în restul țării va sufla slab și moderat.

„Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 grade Celsius, cu valori ușor mai scăzute pe litoral și în Delta Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 și 9 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre  minus 8 grade Celsius.

Pe arii restrânse se va produce brumă îndeosebi în depresiuni și în dealurile subcarpatice din sud și est, iar în special în sud-estul teritoriului, dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață”, a transmis ANM, potrivit playtech.ro.

loading...
Comenteaza