ALERTĂ de furtuni în Grecia! Mesajul MAE

ALERTĂ de furtuni în Grecia! Mesajul MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau care intenţionează să călătorească în Grecia că meteorologii eleni au emis o avertizare meteo de fenomene extreme pentru următoarele zile.

Fenomenele meteorologice (precipitaţii abundente, căderi de grindină, vijelii, descărcări electrice) se vor manifesta în perioada 24-27 august, dar vor putea atinge intensitatea maximă în intervalul 24-25 august 2022.

Miercuri, 24 august: pot fi afectate partea continentală a R. Elene (inclusiv zona Halkidiki), respectiv insulele din Marea Egee, insula Evia şi insulele Sporade (cu excepţia arhipelagului Dodecanez);

Joi, 25 august: în prima parte a zilei se vor putea înregistra precipitaţii abundente, furtuni puternice şi căderi de grindină în estul şi în centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Sterea, insulele Sporade, insula Evia şi cele din nord-estul Mării Egee, aria acestor manifestări cuprinzând ulterior întreaga parte continentală a Greciei şi insula Creta;

Vineri, 26 august: se preconizează că fenomenele meteo extreme vor continua în toate zonele mai sus menţionate, urmând să slăbească progresiv în intensitate începând cu ziua de sâmbătă, 27 august 2022.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

loading...
Comenteaza