Alertă hidrologică la Cluj. COD GALBEN de inundații pe râul Someșul Mic

Alertă hidrologică la Cluj. COD GALBEN de inundații pe râul Someșul Mic
| Foto: Arhiva

Hidrologii au emis luni avertizări Cod Galben de fenomenele hidrologice periculoase, valabile până marți, pe mai multe râuri din țară, inclusiv în Cluj.

Reprezentanţii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, luni, 31 iulie, o avertizare Cod Galben care vizează mai multe râuri din țară, inslusiv cele din județul Cluj.

Atenționarea hidrologică este valabilă în intervalul 31 iulie, ora 11:00 – 1 august, ora 09:00.

Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

În județul Cluj, râul Someșul Mic este vizat de această atenționare. 

Alertă hidrologică la Cluj. COD GALBEN de inundații pe râul Someșul MicRâurile din țară vizate de avertizarea hidrologică. Sursă: Hidro.ro

“Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Cluj, Alba, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău şi Tulcea”, transmis hidrologii.

Comenteaza