Alertă hidrologică: Risc de inundații la Cluj

Alertă hidrologică: Risc de inundații la Cluj
| Foto: Arhiva

Hidrologii au emis miercuri o avertizare Cod galben de inundaţii în mai multe județe, printre care și Cluj.

Hidrologii au emis o avertizare Cod galben de inundaţii, în urma scurgerilor de pe versanţi şi a viiturilor rapide, pentru râuri din 10 județe. Avertizarea este valabilă de miercuri, ora 17.00, până joi, ora 14.00 și vizează bazinele hidrografice Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Cerna și Jiu.

Conform INGHA, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râuri din judeţele Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj şi Mehedinţi.

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Bihor şi Arad.

Alertă hidrologică: Risc de inundații la Cluj

Reamintim că ANM a emis o informare de instabilitate atmosferică în toată țara, valabilă de miercuri, de la ora 16.00, până vineri la ora 21.00, interval în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

 

Comenteaza