Alertă METEO. Atenţionarea Cod Galben de vreme rea, prelungită. Inclusiv la Cluj

Alertă METEO. Atenţionarea Cod Galben de vreme rea, prelungită.  Inclusiv la Cluj

Meteorologii au extins luni pentru 27 de judeţe atenţionările Cod Galben de viscol, vânt şi ninsori emise anterior. 

Astfel, atenţionarea cod galben de vânt, în vigoare de luni, ora 14, până miercuri la ora 20.00, a fost extinsă pentru zona de munte din 27 de judeţe: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara , Bacău, Vrancea  Buzău. 

În zonele menţionate vântul va atinge viteze de până la 65 - 80 de kilometri pe oră şi temporar va ninge.

Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 - 120 de kilometri pe oră, la începutul intervalului în Carpaţii Meridionali, apoi şi în restul masivelor, viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Tot de luni, de la ora 14, până miercuri la ora 20.00, meteorologii anunţă intensificări ale vântului, ninsori şi precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

În majoritatea regiunilor, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45 -55 kilometri pe oră, accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată.

Miercuri, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60 - 65 kilometri pe oră.

În vestul, nordul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

 

Comenteaza