Alertă meteo în Cluj-Napoca. Cod galben de vânt puternic

Alertă meteo în Cluj-Napoca. Cod galben de vânt puternic
| Foto: impact

Deși vremea începe să fie neobișnuit de caldă la Cluj, meteorologii au emis un Cod Galben pentru vânt puternic.

 Potrivit prognozelor, duminică, 11 februarie, temperaturile vor atinge cote remarcabil de ridicate, depășind pragul de 20 de grade Celsius în timp ce precipitațiile izolate vor marca unele regiuni.

Meteorologii avertizează că vremea va fi mult mai călduroasă decât în mod normal pentru această perioadă, cu maxime între 12 și 21 de grade Celsius. În ciuda căldurii, cerul va fi predominant noros, iar ploile slabe vor fi prezente local, cu șanse sporadice de precipitații mixte în zonele montane.

De asemenea, în Cluj a fost emis un Cod Galben pentru vânt puternic, valabil până duminică seara. Cu toate că temperaturile vor fi ridicate, rafalele de vânt vor putea depăși 80...90 km/h, mai ales în zonele montane și în anumite regiuni precum Banat, Crișana și Maramureș.

Clujenii sunt sfătuiți să rămână vigilenți și să ia măsuri de precauție în fața acestor condiții meteorologice neobișnuite. Autoritățile recomandă evitarea deplasărilor inutile în zonele afectate și asigurarea bunurilor materiale împotriva vântului puternic.

Comenteaza