News alert Alertă meteo: ninsori, vânt şi polei. Zonele afectate

Alertă meteo: ninsori, vânt şi polei. Zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ninsori, vânt şi polei, valabilă începând de marţi dimineaţa.

Potrivit informării ANM, în intervalul 22 ianuarie, ora 05:00 – 23 ianuarie, ora 14:00, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.      

Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65 - 80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității. De asemenea, începând din noaptea de marți spre miercuri și în cursul zilei de miercuri, în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

 

Vremea la Cluj. Prognoza pe o săptămână

Marţi, la Cluj, minimele nu vor coborî sub -4° C, iar maximele vor ajunge în jur de 0° C. Cerul va fi noros şi se vor semnala ninsori slabe.

Miercuri vremea mai câştigă un grad în termometre şi sunt posibile ninsori.

Joi, 24 Ianuarie, cerul va fi mai mult noros, iar maxima zilei va ajunge până la 2° C.

Potrivit meteorologilor, vineri perioadele de ninsoare vor alterna cu cele de ploaie, temperatura maximă atingând valori în jur de 3° C. Temperatura minimă prognozată se va situa în jur de -1° C.

 

 

Comenteaza