Am scăpat de iarnă? Cum va fi vremea în aprilie

Am scăpat de iarnă? Cum va fi vremea în aprilie

Iată cum arată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni:

Conform meteorologilor ANM, la început de aprilie temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit, iar precipitaţiile vor fi excedentare. De la jumătatea lunii, însă, valorile termice devin normale.

Săptămâna 29 martie - 5 aprilie

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice şi vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 5 - 12 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 12 - 19 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 19 - 26 aprilie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi uşor deficitare în regiunile centrale şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Comenteaza